Dulceata de Nuci Verzi

Complexitate
redusa
Dulceata de Nuci Verzi

Ingrediente

  • 100 nuci tinere
  • 800 gr zahar
  • 2 pahare cu apa
  • zeama de la o lamaie
  • vanilie dupa gust
  • manusi de bucatarie
  • cutit bine ascutit

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de treaba trebuie sa tinem nucile in apa rece pentru 24 de ore, timp in care mai schimbam apa tot la aproximativ 2 ore, cu alta rece.

In ziua urmatoare, punem manusile pe maini, (pentru a ne feri pielea de petele lasate de nuci), luam un cutit bine ascutit si trecem la curatarea nucilor. Pe masura ce la curatam, le introducem in apa rece. In timpul asta avem pe foc cratita in care vom face dulceata si in care am pus zaharul si apa la fiert. Trebuie sa avem un sirop bine legat in momentul in care punem nucile in sirop.

In alta cratita, tot pe foc, avem apa pusa la fiert. Cand clocoteste, punem nucile si lasam la fiert 3-4 minute. Scurgem de apa clocotita, le lasam intr-o cratita cu apa rece si punem a doua tura de apa la fiert. Procedam asa de trei ori.

Apoi luam proba siropului. Daca punem cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece si siropul isi pastreaza forma de bila si nu se imprastie in apa, atunci inseamna ca este gata pregatit pentru a pune nucile scurse bine de apa in el. Daca siropul se imprastie in apa atunci se mai continua fierberea.

Cand este gata se pun nucile in sirop si se lasa la foc mic la fiert. Se procedeaza in continuare ca la o dulceata normala, adica se fierbe jumate de ora azi, 15 minute maine si inca 15 minute a treia zi. Se pune in borcane curate si sterilizata, se pune capacul si se lasa intre paturi sau perne pana a doua zi.

Eu de regula, fiind o persoana de moda veche, folosesc salicilat ca sa nu mai tin borcanele la baia de apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola