Dulceata de Nuci Verzi

Complexitate
redusa
Dulceata de Nuci Verzi

Ingrediente

  • 100 nuci tinere
  • 800 gr zahar
  • 2 pahare cu apa
  • zeama de la o lamaie
  • vanilie dupa gust
  • manusi de bucatarie
  • cutit bine ascutit

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de treaba trebuie sa tinem nucile in apa rece pentru 24 de ore, timp in care mai schimbam apa tot la aproximativ 2 ore, cu alta rece.

In ziua urmatoare, punem manusile pe maini, (pentru a ne feri pielea de petele lasate de nuci), luam un cutit bine ascutit si trecem la curatarea nucilor. Pe masura ce la curatam, le introducem in apa rece. In timpul asta avem pe foc cratita in care vom face dulceata si in care am pus zaharul si apa la fiert. Trebuie sa avem un sirop bine legat in momentul in care punem nucile in sirop.

In alta cratita, tot pe foc, avem apa pusa la fiert. Cand clocoteste, punem nucile si lasam la fiert 3-4 minute. Scurgem de apa clocotita, le lasam intr-o cratita cu apa rece si punem a doua tura de apa la fiert. Procedam asa de trei ori.

Apoi luam proba siropului. Daca punem cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece si siropul isi pastreaza forma de bila si nu se imprastie in apa, atunci inseamna ca este gata pregatit pentru a pune nucile scurse bine de apa in el. Daca siropul se imprastie in apa atunci se mai continua fierberea.

Cand este gata se pun nucile in sirop si se lasa la foc mic la fiert. Se procedeaza in continuare ca la o dulceata normala, adica se fierbe jumate de ora azi, 15 minute maine si inca 15 minute a treia zi. Se pune in borcane curate si sterilizata, se pune capacul si se lasa intre paturi sau perne pana a doua zi.

Eu de regula, fiind o persoana de moda veche, folosesc salicilat ca sa nu mai tin borcanele la baia de apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia