Se curata merele de coaja si se scoate casuta cu samburii, apoi le feliem pe lung in felii groase de cca 2-2,5 cm. Stoarcem sucul de lamaie si il adaugam in 500 ml apa. In aceasta apa cu lamaie punem feliile curatate de mere. Adaugam zaharul, batonul de scortisoara, anasonul si lemongrass si punem la fiert. De la primul clocot se da focul mai incet si se fierbe domol, spumand din cand in cand cand este nevoie.
Cam dupa 45 de minute de fiert, siropul incepe sa se lege si atunci adaugam fructele de rodie si mai lasam inca 10-15 minute sa fiarba. Se da de pe foc si se toarna in borcane sterile si uscate, se strang capacele cat sunt fierbinti, apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand se depoziteaza in camari sau beciuri.
O dulceata aromata, deosebita care imi va decora prajiturile si torturile toata iarna.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieAstazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.
Midii cu lapte de cocosSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii