Dulceata de Melcisori Din Coji de Portocala

Complexitate
redusa
Dulceata de Melcisori Din Coji de Portocala

Ingrediente

  • 1 kg portocale (folosim doar coaja de la ele )
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 50 ml zeama lamaie

Mod de preparare

Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3-a zi trebuie preparata dulceata, daca stau prea mult in apa se moaie prea mult. Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime, apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate.

Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt, ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior. Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi. Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma.

Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie (sau 50-100 g glucoza, eu am pus 50 ml zeama lamaie) si imediat siragurile de melcisori. Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat. Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura, pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta (sau un alt criteriu dupa care ne putem orienta cand este gata legata dulceata ar fi ca in momentul in care incepe sa se faca spuma pe toata suprafata sa luati imediat cratita de pe foc), cratita se ia de pe foc, se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors.

Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.


Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia