Taiati dovleceii curatati si fara seminte in cubulete potrivite ca marime, tinand cont de faptul ca scad aproape la jumatate.
Puneti-i intr-un vas in care pregatiti dulceata impreuna cu zaharul si lasati deoparte 5- 6 ore sau de seara pana dimineata ca dovleceii sa-si lase zeama. Amestecati ocazional pentru ca zaharul sa se topeasca macar partial.
Pasati portocala fara coaja in blender; adaugati in vasul cu dovlecel si zahar sau turnati numai sucul de la portocala apoi, fierbeti la foc mediu intre 30- 45 min, amestecand mereu (eu am optat pentru varianta sucului de portocala pentru a avea un sirop limpede).
Dupa 30 min faceti proba ca la orice dulceata pentru a vedea cat este de legat siropul.
Cu 5 min inainte de a fi gata, adaugati coaja de lamaie, optional si dupa preferinta.
Turnati fierbinte in borcane sterilizate, capsati si lasati borcanele rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Este surprinzatoare, rafinata, delicioasa! Aduce la gust cu dulceata de ananas.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii