Taiati dovleceii curatati si fara seminte in cubulete potrivite ca marime, tinand cont de faptul ca scad aproape la jumatate.
Puneti-i intr-un vas in care pregatiti dulceata impreuna cu zaharul si lasati deoparte 5- 6 ore sau de seara pana dimineata ca dovleceii sa-si lase zeama. Amestecati ocazional pentru ca zaharul sa se topeasca macar partial.
Pasati portocala fara coaja in blender; adaugati in vasul cu dovlecel si zahar sau turnati numai sucul de la portocala apoi, fierbeti la foc mediu intre 30- 45 min, amestecand mereu (eu am optat pentru varianta sucului de portocala pentru a avea un sirop limpede).
Dupa 30 min faceti proba ca la orice dulceata pentru a vedea cat este de legat siropul.
Cu 5 min inainte de a fi gata, adaugati coaja de lamaie, optional si dupa preferinta.
Turnati fierbinte in borcane sterilizate, capsati si lasati borcanele rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Este surprinzatoare, rafinata, delicioasa! Aduce la gust cu dulceata de ananas.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii