Curatati coacazele negre de impuritati si codite. Puneti-le inr-o sita, spalati sub jet de apa rece si lasati la scurs. Transferati-le rasfirate pe un prosop curat si lasati-le sa se usuce.
Intre timp, puneti intr-un vas smaltuit cu pereti inalti apa (500 ml) si zaharul sa fiarba la foc mic, amestecand, pana cand se topeste zaharul. Spumuiti siropul. Adaugati inca 200 ml apa rece si spumuiti din nou cand da in clocot.
Continuati fierberea pana cand siropul este legat bine; luati vasul de pe foc si faceti proba punand cateva picaturi pe o farfurie intinsa si rece. Daca nu-si schimba forma, siropul este legat. Daca nu obtineti acest rezultat, continuati fierberea inca cateva minute si faceti din nou proba.
Adaugati coacazele negre, lasati sa stea 1 ora, apoi transferati vasul pe foc potrivit sa fiarba 30 min, amestecand ocazional. Stingeti focul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l 8- 10 ore sau cel mai bine pana a doua zi, in camara, la loc mai racoros, timp in care fructele isi vor lasa in sirop toata zeama.
Puneti vasul pe foc mic, iar cand dulceata da in clocot, dati focul mare si fierbeti pana cand siropul se leaga bine. Parfumati dulceata cu zahar vanilat si lasati sa mai dea cateva clocote. Dati din nou vasul acoperit cu un prosop, in camara, pentru inca 10- 12 ore.
Puneti dulceata rece in borcane sterilizate, uscate, inchideti ermetic, etichetati si asezati-le in locul in care se vor pastra pana la consum.
Nota:
Cine opteaza pentru varianta de a pune dulceata fierbinte in borcane, acestea, dupa sigilare, se vor lasa rasturnate pe capac, pana la racirea completa, apoi se dau etichetate la camara.
Dulceata de coacaze negre este o dulceata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Are un gust inconfundabil, este foarte aromata si mai ales, delicioasa.
Este genul de dulceata care se savureaza cu placere, dar si care se preteaza foarte bine la prepararea prajiturilor, torturilor, ruladelor, etc.
Cand aveti timp, pentru mai multe detalii despre acest arbust cu fructele sale miraculoase, intrebuintari culinare si medicale, lecturati materialul din ghidul alimentelor de pe site-ul nostru:
http: //www. Reteteculinare. Ro/ghid_alimente/c/coacazul_negru/
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii