Dulceata de Coacaze Negre

Complexitate
redusa
Dulceata de Coacaze Negre

Ingrediente

  • -1250 g coacaze
  • -1 kg zahar
  • -500 ml + 200 ml apa rece
  • -2 plicuri cu zahar vanilat

Mod de preparare

Curatati coacazele negre de impuritati si codite. Puneti-le inr-o sita, spalati sub jet de apa rece si lasati la scurs. Transferati-le rasfirate pe un prosop curat si lasati-le sa se usuce.

Intre timp, puneti intr-un vas smaltuit cu pereti inalti apa (500 ml) si zaharul sa fiarba la foc mic, amestecand, pana cand se topeste zaharul. Spumuiti siropul. Adaugati inca 200 ml apa rece si spumuiti din nou cand da in clocot.

Continuati fierberea pana cand siropul este legat bine; luati vasul de pe foc si faceti proba punand cateva picaturi pe o farfurie intinsa si rece. Daca nu-si schimba forma, siropul este legat. Daca nu obtineti acest rezultat, continuati fierberea inca cateva minute si faceti din nou proba.

Adaugati coacazele negre, lasati sa stea 1 ora, apoi transferati vasul pe foc potrivit sa fiarba 30 min, amestecand ocazional. Stingeti focul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l 8- 10 ore sau cel mai bine pana a doua zi, in camara, la loc mai racoros, timp in care fructele isi vor lasa in sirop toata zeama.

Puneti vasul pe foc mic, iar cand dulceata da in clocot, dati focul mare si fierbeti pana cand siropul se leaga bine. Parfumati dulceata cu zahar vanilat si lasati sa mai dea cateva clocote. Dati din nou vasul acoperit cu un prosop, in camara, pentru inca 10- 12 ore.

Puneti dulceata rece in borcane sterilizate, uscate, inchideti ermetic, etichetati si asezati-le in locul in care se vor pastra pana la consum.

Nota:
Cine opteaza pentru varianta de a pune dulceata fierbinte in borcane, acestea, dupa sigilare, se vor lasa rasturnate pe capac, pana la racirea completa, apoi se dau etichetate la camara.
Dulceata de coacaze negre este o dulceata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Are un gust inconfundabil, este foarte aromata si mai ales, delicioasa.

Este genul de dulceata care se savureaza cu placere, dar si care se preteaza foarte bine la prepararea prajiturilor, torturilor, ruladelor, etc.


Cand aveti timp, pentru mai multe detalii despre acest arbust cu fructele sale miraculoase, intrebuintari culinare si medicale, lecturati materialul din ghidul alimentelor de pe site-ul nostru:

http: //www. Reteteculinare. Ro/ghid_alimente/c/coacazul_negru/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate