Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.
Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.
Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelator 10 min, adaugam 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste unsor este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem intr-o patura cu capacul in jos, pana a 2 zi sa se raceasca.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Eu nu prea gătesc vinetele decât în salată.De data aceasta m-am gândit să le pregătesc altfel,mai ales că am găsit...
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarellaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii