Dulceata de cirese amare

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 7 kg cirese fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lime
  • 4-5 frunze menta

Mod de preparare

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.

Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.

A doua zi le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.

Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelator 10 min, adaugam 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste unsor este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.

Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem intr-o patura cu capacul in jos, pana a 2 zi sa se raceasca.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Musaca de dovlecei cu carne de porc
Bucataras.RO

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Din categoria mancaruri gustoase aromatizate cu DELIKAT. Cea mai buna musaca!  

Musaca de dovlecei cu carne de porc
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat