Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.
Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.
Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelator 10 min, adaugam 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste unsor este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem intr-o patura cu capacul in jos, pana a 2 zi sa se raceasca.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii