Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.
Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.
Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelator 10 min, adaugam 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste unsor este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem intr-o patura cu capacul in jos, pana a 2 zi sa se raceasca.
Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii