Dulceaţă de căpșuni reţetă
• spalati capsunile si indepartati coditele, apoi lasati-le la scurs intr-o sita
• intr-o oala incapatoare puneti un strat de capsuni, unul de zahar si lasati peste noapte sa isi lase sirop
• radeti coaja de la lamaie si pastrati-o pentru final
• adaugati zeama de lamaie peste capsuni, stelutele de anason si scortisoara si fierbeti la foc mic, amestecand usor sa nu zdrobiti capsunile
• indepartati spuma care se formeaza la fiert si lasati pe foc cel putin o ora
• verificati daca siropul este legat punand picaturi pe o farfurie, acestea nu ar trebui sa mai curga, ci sa stea ca o picatura de roua
• opriti focul si lasati 10 minute, apoi adaugati coaja rasa de lamaie si optional menta taiata fin
• pregatiti borcane spalate si uscate, turnati dulceata fierbinte, inchideti capacele si intoarceti invers borcanele
• lasati-le la racit acoperite cu un prosop gros
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii