Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele macinate le punem in cratita pe foc mic si amestecam mereu. Le lasam sa fiarba pana scade cantitatea de caise macinata cel putin doua degete.
In acest moment adaugam cele 3 kg zahar (de obicei la fiecare kilogram de fruct adaug 300 gr zahar) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri salicil (sau praf conservant, la 5 kg fruct adaug 1 lingura de conservant), amestecam pana se dizolva, apoi asezam dulceata in borcanele. Punem capacele la borcanele, le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire, dupa care le asezam in camara pe raft.
Pofta Buna! ! !
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii