Dulceata de Caise - Macinate

Complexitate
redusa
Dulceata de Caise - Macinate

Ingrediente

  • 11 kg caise coapte
  • 3 kg zahar
  • 2 linguri salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele macinate le punem in cratita pe foc mic si amestecam mereu. Le lasam sa fiarba pana scade cantitatea de caise macinata cel putin doua degete.

In acest moment adaugam cele 3 kg zahar (de obicei la fiecare kilogram de fruct adaug 300 gr zahar) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri salicil (sau praf conservant, la 5 kg fruct adaug 1 lingura de conservant), amestecam pana se dizolva, apoi asezam dulceata in borcanele. Punem capacele la borcanele, le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire, dupa care le asezam in camara pe raft.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos