Spalati dovleceii si rosiile, daca sunt dovlecei din gradina ii lasati in coaja daca sunt de la magazin ii puteti curata de coaja.
Fierbeti intr-un vas apa cu un pic de sare si cand apa a dat in fiert introduceti dovleceii taiati cubulete de 2-3 cm si ii lasati cam 4-5 minute!
Scoateti apoi dovleceii si ii lasati la scurs. Taiati rosiile la fel, in cuburi de 3-4 cmm.
Cand ati terminat si cu acestea le asezati in borcane: puneti un strat de dovlecei un strat de rosii, iar un strat de dovlecei si tot asa pana se umple borcanul. Cand borcanele sunt pline adaugati apa in care ati oparit dovleceii si puneti capacul.
Sterilizati apoi borcanele!
Cand sunt gata le puteti adauga in camara alaturi de zacusca sau alte bunatati!
Francezii folosesc aceste conserve atunci cand prepara potage (supe crema) sau ca garnitura alaturi de carne sau peste! Pentru a-i folosi ca garnitura trebuie doar sa caliti o ceapa mica in 2 lg. ulei de masline si apoi sa adaugati continutul unui borcan astfel preparat! Lasati 10 min la foc potrivit si veti obtine o garnitura delicioasa!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii