Cum Se Face Pudra de Sparanghel

Complexitate
redusa
Cum Se Face Pudra de Sparanghel

Ingrediente

  • Sparanghel (cantitate dupa dorinta)
  • aparat de uscat fructe (sau aragaz)
  • masina de macinat cafea (sau moara mica)

Mod de preparare

Am urmat-o si eu pe Lucia si postez aici la sfaturi utile diferite metode practice intr-o gospodarie. In urma cu ceva timp am facut niste paste colorate si am cautat pudra de legume naturala dar, cum era de asteptat, nu am gasit asa ceva... tot ce era avea in compozitie o gramada de chimicale pentru a pastra pudra la culoarea aproape originala a produsului si a o mentine un timp cat mai indelungat... deci am recurs la prepararea pudrelor in casa.

Imi pare rau ca nu am poze intermediare dar nu m-am gandit sa postez modul de obtinere a pudrei, la vremea cand am facut -o...

Eu am folosit uscatorul de fructe, dar la fel de bine se poate usca si in cuptorul aragazului orice fel de leguma sau fruct.

Temperatura trebuie sa fie cea mai mica posibil (150 f ~80 c), dar daca este un cuptor cu treapta mica mai ridicata, atunci se tine usa cuptorului deschisa pentru a nu se arde legumele sau fructele.

Deci, sparanghelul se spala, se curata de eventualele ochiuri si partea lemnoasa, se despica in doua daca este mai gros sau se lasa cum este in cazul in care avem firele subtiri.

Se aseaza pe servetel absorbant, se usuca bine prin tamponare dupa care se aseaza pe tavile aparatului de uscat.

Se porneste aparatul si se lasa sa functioneze pentru o zi si o noapte sau poate chiar doua zile, asta depinde de cantitatea de sparanghel avuta.

Sparanghelul uscat se pune in masina de macinat cafea si se macina pana devine pulbere.
Produsul rezultat se foloseste cu succes la sosuri si la prepararea pastelor colorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
4
Dulciuri

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
Gofre cu legume si mozzarella
5
Aperitive

Gofre cu legume si mozzarella

Gofre cu legume si mozzarella
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce