Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel.
Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit.
Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute.
Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea.
Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand.
Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine.
Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu.
Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed.
Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta.
Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii