Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Complexitate
redusa
Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Ingrediente

  • -5 kg gutui
  • -1 buc tifon dublu
  • -coaja si samburi de la gutuile curatate
  • -3 l apa
  • -2 kg zahar
  • -1-2 batoane de scortisoara
  • -5- 6 buc cuisoare intregi sau dupa gust
  • -zeama de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor.
Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta.
Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat.

Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui).

* Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu.

Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme.

Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate.
Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele.
Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac