Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Complexitate
redusa
Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Ingrediente

  • -5 kg gutui
  • -1 buc tifon dublu
  • -coaja si samburi de la gutuile curatate
  • -3 l apa
  • -2 kg zahar
  • -1-2 batoane de scortisoara
  • -5- 6 buc cuisoare intregi sau dupa gust
  • -zeama de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor.
Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta.
Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat.

Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui).

* Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu.

Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme.

Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate.
Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele.
Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
3
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
5
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Parteneri
Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Daca nu iti surade ideea de a folosi ovaz in deserturi, te asigur ca nu stii ce pierzi. Am folosit lapte de cocos si de...

Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post