Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Complexitate
redusa
Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Ingrediente

  • -5 kg gutui
  • -1 buc tifon dublu
  • -coaja si samburi de la gutuile curatate
  • -3 l apa
  • -2 kg zahar
  • -1-2 batoane de scortisoara
  • -5- 6 buc cuisoare intregi sau dupa gust
  • -zeama de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor.
Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta.
Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat.

Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui).

* Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu.

Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme.

Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate.
Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele.
Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia