Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Complexitate
redusa
Compot de Gutui cu Aroma si Culoare Intensificata

Ingrediente

  • -5 kg gutui
  • -1 buc tifon dublu
  • -coaja si samburi de la gutuile curatate
  • -3 l apa
  • -2 kg zahar
  • -1-2 batoane de scortisoara
  • -5- 6 buc cuisoare intregi sau dupa gust
  • -zeama de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor.
Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta.
Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat.

Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).
Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui).

* Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu.

Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme.

Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate.
Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele.
Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu cafea si brandy
Bucataras.RO

Tort cu cafea si brandy

Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu...

Tort cu cafea si brandy
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia