Compot de Gutui

Complexitate
redusa
Compot de Gutui

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 400 gr zahar
  • 600 ml apa
  • cuisoare dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Deci am curatat 10 kg de gutui. In timpul asta am pus la fiert apa cate 600 ml de apa cu 400 gr zahar pentru fiecare kilogram de gutui si cuisoare intregi ( nu praf). Dupa ce a fiert siropul cam 15 minute si casa mea a avut un miros super bun de la cuisoarele alea, am pus feliile de gutui si le-am fiert cam 15 minute - am incercat cu furculita si cand a intrat in fructe usor am luat de pe foc.

Am avut grija sa nu fierb prea mult ca se sparg tare rau gutuile daca sunt fierte prea mult. Cu o lingura cu gauri am scos gutuile si le-am pus in borcane, apoi am pus siropul. Am pus capacele si am pus in paturi la cald pentru doua

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca