Compot de `Ananas` (din Dovlecel)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2,5kg dovlecel curatat de coaja si taiat cubulete (mai mici ca si ananasul din compot)
  • 150ml otet 9
  • 1kg zahar
  • 4-5 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 lamai netratate (sau inainte de folosire le frecati bine coaja cu apa calduta)
  • 1,5 l apa pentru sirop
  • conservant (sau aspirina)

Mod de preparare

Intr-un vas cu otet se pune dovlecelul taiat cubulete, se completeaza cu apa numai atat cat dovlecelul sa fie acoperit si se lasa sa stea, 2 ore (asa va ramane alb si tare). Dupa timpul de asteptare se pune apa pentru sirop la fiert, cand clocoteste se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvare si se fierbe 5-10 minute ca sa se ingroase putin.

Intre timp se pune dovlecelul la scurs in strecuratoare. Se adauga dovlecelul scurs in sirop si se fierbe la foc mediu spre mic pana se inmoaie, dar nu sa se sfarme. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si conservantul, se amesteca usor pana la dizolvare.

Se repartizeaza dovlecelul in borcanele bine spalate, uscate si sterilizate, adaugandu-se in fiecare borcan (de 400 ml) cate 2-3 rondele de lamaie cu coaja cu tot si siropul fierbinte. Se leaga(capseaza) borcanele si se pun la dunst uscat (intre paturi) 2-3 zile, apoi in camara.
Cine foloseste aspirina, intai se macina si se adauga cata un varf de cutit, peste siropul din borcan, inainte de a-l lega.

Este un excelent compot de "ananas" pe care il puteti confunda cu originalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.