Compot de `Ananas` (din Dovlecel)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2,5kg dovlecel curatat de coaja si taiat cubulete (mai mici ca si ananasul din compot)
  • 150ml otet 9
  • 1kg zahar
  • 4-5 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 lamai netratate (sau inainte de folosire le frecati bine coaja cu apa calduta)
  • 1,5 l apa pentru sirop
  • conservant (sau aspirina)

Mod de preparare

Intr-un vas cu otet se pune dovlecelul taiat cubulete, se completeaza cu apa numai atat cat dovlecelul sa fie acoperit si se lasa sa stea, 2 ore (asa va ramane alb si tare). Dupa timpul de asteptare se pune apa pentru sirop la fiert, cand clocoteste se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvare si se fierbe 5-10 minute ca sa se ingroase putin.

Intre timp se pune dovlecelul la scurs in strecuratoare. Se adauga dovlecelul scurs in sirop si se fierbe la foc mediu spre mic pana se inmoaie, dar nu sa se sfarme. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si conservantul, se amesteca usor pana la dizolvare.

Se repartizeaza dovlecelul in borcanele bine spalate, uscate si sterilizate, adaugandu-se in fiecare borcan (de 400 ml) cate 2-3 rondele de lamaie cu coaja cu tot si siropul fierbinte. Se leaga(capseaza) borcanele si se pun la dunst uscat (intre paturi) 2-3 zile, apoi in camara.
Cine foloseste aspirina, intai se macina si se adauga cata un varf de cutit, peste siropul din borcan, inainte de a-l lega.

Este un excelent compot de "ananas" pe care il puteti confunda cu originalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate