Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate.
La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se adauga citiva ardei iuti, verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se toarna deasupra otet de 9 grade fiert si sarea dizolvata in putina apa (1 litru la doua linguri de sare).
Otetul se toarna rece. La suprafata muraturilor se aseaza un saculet de pinza subtire cu boabe de mustar. Mustarul, ca si hreanul, ajuta la pastrarea castravetilor. Borcanele se leaga cu pergament. Butoiasele trebuie infundate si rostogolite.
Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou si se inlocuieste in parte, pentru a-i completa taria, apoi, dupa ce s-a racit, se toarna peste castraveti. Mod de servire
Se servesc cu diverse fripturi sau cu alte mincaruri, dupa gust.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii