Se aleg castravetii tineri, frumosi si proaspeti. Se spala, se curata, se taie la capete, daca sunt mai grosi (asa au fost ai mei), atunci se cresteaza pe lungine, Se pune sarea in apa, se dizolva.
Se spala borcanele, se aseaza pe fundul lor niste bete de marar si se aranjeaza castravetii. Printre ei se pun niste catei de usturoi si deasupra din nou bete de marar. Se toarna saramura rece (poate sa fie si calda) peste ei, se pune un colt de paine deasupra si se scot afara la soare. Se acopera cu o farfurie. Painea se pune pentru a grabi fermentarea.
A doua zi sau a treia zi (sa va uitati cand incepe sa fermenteze si se tulbura apa) se ia painea jos si se mai lasa o zi la acrit. Sa nu lasati painea prea mult in borcana ca se mucegaieste si strica castravetii.
Dupa acrire se pun la frigder, in borcane sau in alt vas (dupa preferinte dvs) si se consuma ca si orice alta acritura.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDaca am fost cuminte si activa, am primit de la bucataras.ro drept cadou, o cana si muuuulte pliculete cu green sugar, un...
Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugarMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii