Se aleg castravetii tineri, frumosi si proaspeti. Se spala, se curata, se taie la capete, daca sunt mai grosi (asa au fost ai mei), atunci se cresteaza pe lungine, Se pune sarea in apa, se dizolva.
Se spala borcanele, se aseaza pe fundul lor niste bete de marar si se aranjeaza castravetii. Printre ei se pun niste catei de usturoi si deasupra din nou bete de marar. Se toarna saramura rece (poate sa fie si calda) peste ei, se pune un colt de paine deasupra si se scot afara la soare. Se acopera cu o farfurie. Painea se pune pentru a grabi fermentarea.
A doua zi sau a treia zi (sa va uitati cand incepe sa fermenteze si se tulbura apa) se ia painea jos si se mai lasa o zi la acrit. Sa nu lasati painea prea mult in borcana ca se mucegaieste si strica castravetii.
Dupa acrire se pun la frigder, in borcane sau in alt vas (dupa preferinte dvs) si se consuma ca si orice alta acritura.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoEste prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si...
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezanCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii