Se fierbe apa si cind a dat in fiert, se adauga zaharul, sarea si condimenteie; se amesteca pina se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.
Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spala cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi.
Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita, fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUnii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii