Castraveti Acriti La Soare - Kovaszos Uborka

Complexitate
redusa
Castraveti Acriti La Soare - Kovaszos Uborka

Ingrediente

  • 2 kg castraveti
  • 1 legatura marar
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • 2 felii de paine

Mod de preparare

Spalam castravetii bine, le taiem din capete si ii taiem in patru in asa fel incat taietura nu o facem pana la capat sa ramana castravetele impreuna. Intr-un borcan de 3 litri punem pe fundul acestuia 1 felie de paine, peste asezam mararul si cimbrul, apoi asezam castravetii crestati frumos unul langa altul si deasupra punem inca o felie de paine.

Punem 2l apa la fiert impreuna cu 3 linguri de sare. Cand apa a dat in clocot o rasturnam asa calda peste castravetii asezati in borcan pana acopera bine castravetii. Acoperim borcanul cu o farfurie mica si o punem la soare.

Se vor mura in 2-3 zile. Cand castravetii au ingalbenit si acrit, ii punem intr-un alt borcan peste care strecuram zeama din primul borcan si dam la rece. Daca dorim sa ii pastram pentru iarna, atunci punem deasupra un pic de salicil (praf conservant), inchidem borcanul ermetic cu un capac si il punem la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de post cu paste si branza tofu
Bucataras.RO

Salata de post cu paste si branza tofu

O salată simplă, delicioasă şi sănătoasă!

Salata de post cu paste si branza tofu
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate