Capsuni cu Zahar, Congelate

Complexitate
redusa
Capsuni cu Zahar, Congelate

Ingrediente

  • -1 kg capsuni mai mici, coapte si ferme
  • -300- 400 g zahar
  • -zeama de la ½ lamaie
  • Altele:
  • -pahare de unica folosinta
  • -pungi alimentare

Mod de preparare

Spalati capsunile, curatati, lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi la zvantat pe un servet sau prosop absorbant.
Puneti-le intr-un bol, stropiti cu zeama de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati prin scuturare si lasati 1- 2 ore cat sa-si lase sucul.

Alegeti pahare de unica folosinta in functie de cat de mare vreti sa fie portia de fructe congelate.
Puneti cate o punga in fiecare pahar care sa cuprinda toata suprafata interioara a acestuia si sa ramana cam 1/3 si in exteriorul lui.

Umpleti pungile cu amestecul de fructe, zahar si sirop pana la gura paharului si legati pungile astfel incat sa eliminati pe cat posibil tot aerul.

Dati la congelator peste noapte (paharul cu fructele) cat sa se intareasca bine.
a doua zi, scoateti pungile cu fructele congelate din pahare, puneti-le intr-o punga de congelator, inchideti bine, inscriptionati si repuneti in congelator.

Se pastreaza foarte bine timp 12 luni; decongelati cantitatea dorita.
Aspectul este de dulceata foarte aromata. Este un adevarat deliciu; fructele se pastreaza intregi, fara sa lase zeama; se poate folosi ca dulceata la deserturi, clatite, amestecat cu iaurt, branza de vaci, gris sau orez cu lapte (mai ales pentru copii), budinci, tarte, prajituri, etc.

La decongelare, capsunile au aspectul fructului proaspat (nu vor fi vestejite).
Zeama de lamaie conserva parfumul originar. Zaharul pastreaza culoarea si aroma capsunilor proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia