Capsuni cu Zahar, Congelate

Complexitate
redusa
Capsuni cu Zahar, Congelate

Ingrediente

  • -1 kg capsuni mai mici, coapte si ferme
  • -300- 400 g zahar
  • -zeama de la ½ lamaie
  • Altele:
  • -pahare de unica folosinta
  • -pungi alimentare

Mod de preparare

Spalati capsunile, curatati, lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi la zvantat pe un servet sau prosop absorbant.
Puneti-le intr-un bol, stropiti cu zeama de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati prin scuturare si lasati 1- 2 ore cat sa-si lase sucul.

Alegeti pahare de unica folosinta in functie de cat de mare vreti sa fie portia de fructe congelate.
Puneti cate o punga in fiecare pahar care sa cuprinda toata suprafata interioara a acestuia si sa ramana cam 1/3 si in exteriorul lui.

Umpleti pungile cu amestecul de fructe, zahar si sirop pana la gura paharului si legati pungile astfel incat sa eliminati pe cat posibil tot aerul.

Dati la congelator peste noapte (paharul cu fructele) cat sa se intareasca bine.
a doua zi, scoateti pungile cu fructele congelate din pahare, puneti-le intr-o punga de congelator, inchideti bine, inscriptionati si repuneti in congelator.

Se pastreaza foarte bine timp 12 luni; decongelati cantitatea dorita.
Aspectul este de dulceata foarte aromata. Este un adevarat deliciu; fructele se pastreaza intregi, fara sa lase zeama; se poate folosi ca dulceata la deserturi, clatite, amestecat cu iaurt, branza de vaci, gris sau orez cu lapte (mai ales pentru copii), budinci, tarte, prajituri, etc.

La decongelare, capsunile au aspectul fructului proaspat (nu vor fi vestejite).
Zeama de lamaie conserva parfumul originar. Zaharul pastreaza culoarea si aroma capsunilor proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Gogosari in sos de mustar cu otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Foi de napolitane cu crema de rahat
Bucataras.RO

Foi de napolitane cu crema de rahat

De la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!

Foi de napolitane cu crema de rahat
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia