Bulion

Complexitate
redusa
Bulion

Ingrediente

  • rosii
  • sare grunjoasa (pentru muraturi)
  • zahar
  • 1 lingura salicil sau praf conservant

Mod de preparare

Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 30 l suc pe care l-am pus la fiert. Lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc (imi place sa fac bulionul mai gros) si apoi la final punem sare de la vrac (atentie sa nu fie iodata) dupa gust si zahar de asemeni dupa gustul fiecaruia. Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul.

Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 1 lingura de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert. Amestecam bine sa se topeasca salicilul apoi turnam bulionul in sticle, le astupam cu capace si asezam sticlele in dust uscat (in paturi) unde le lasam pana a doua zi.

Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Bucataras.RO

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Am facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...

Somon la cuptor cu 4 garnituri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute