Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala. Se lasa la scurs pe un prosop curat. Varza se curata de frunzele exterioare vestejite, se taie in doua si apoi in fisii subtiri. Se freaca cu sare, dupa care se scurge bine de zeama rezultata.
Se umplu ardeii cu varza taiata marunt si se asaza indesati in borcane de marimi diferite. Deasupra se pune un strat din frunze de telina, citeva felii de hrean si boabe de piper. Separat se pregateste saramura. Cind saramura este gata si fierbinte, se toarna peste ardeii umpluti, pina la gura borcanului.
Se lasa circa 30 minute pentru a se aseza ardeii si saramura, apoi se completeaza cu saramura. Se leaga bine la gura si se pastreaza la temperatura obisnuita a camerei (16 - 18'c) , primele 2 - 3 zile, pina intra in fermentatie varza, dupa care se vor muta la locuri racoroase si uscate, ferite de mirosuri straine (petrol).
Cind varza a intrat in procesul de fermentatie, se executa pitrocirea la 2 - 3 zile, prin vinturarea saramurei de 3 - 4 ori in acelasi timp. Cind s-a acrit se leaga bine borcanele si se pot pastra timp mai indelungat in camara sau pivnita. Varza taiata si scursa se poate amesteca si cu morcov ras.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii