Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri). Ii coacem pe plita la foc, dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa alegeti varianta plita - foc in aer liber.
Lasam ardeii la copt pe plita pe toate partile pana li se pirleste pielita apoi ii asezam intr-un vas si ii presaram cu sare grunjoasa (mai abundent). Lasam sa stea cu sarea si punem urmatoarea tura la foc care dupa ce sunt si ei copti ii asezam peste primii ardei. Saram din nou si coacem mai departe. Cand am terminat de copt ardeii, ii mai lasam circa 30 minute sa stea.
Ne pregatim un vas cu apa rece pentru a avea unde ne limpezi pe mana in timpul cat vom curata ardeii si vom pregati un vas in care vom pune ardeii curatati.
Dupa ce am terminat curatul de pielita ne apucam sa indepartam partea arsa de la codita prin razuire. Scurtam din coditele ardeilor daca e nevoie, apoi asezam in pungi circa 2-3 ardei de persoana. Inchidem punga si o punem spre pastrare la congelator.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraBudinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...
Budinca de chia - o gustare sanatoasaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii