Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Complexitate
redusa
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ingrediente

  • -800 g ardei iuti (pot fi de diferite forme si culori)
  • -200 g stafide
  • -250 ml miere
  • -250 ml apa fierbinte
  • -250 ml otet alimentar de 9 grade

Mod de preparare

Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse.

Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc.

Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti.

Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min.

Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa.

Depozitati in camara. Serviti ca muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor

Foarte bun a iesit!

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia