Ardei iuti in otet

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Ardei iuti in otet

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 1 litru apa
  • 250 ml otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic (100 g) mix mirodenii:
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • marar
  • coriandru

Mod de preparare

Mai intai se pregatesc ardeii. Se spala bine si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute.

Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.

Timp total: 20 min
Portii: eu am obtinut: 1 borcan mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/ardei-iuti-in-otet.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc