Supa de Praz

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru supa:
3 bucati praz mari sau 6 mai mici
1 ceapa uscata
50 gr unt (poate ceva mai mult)
3 cartofi mari sau 6 mici
1 litru de supa de carne (pui de preferat)
o legatura de patrunjel verde proaspat
1 galbenus de ou
sare si piper dupa gust
250-300 gr frisca lichida (neindulcita)
cubulete de bacon prajite sau crutoane de paine pentru decorat si servit
Pentru crutoane:
unt cat o nuca
sare (dupa gust)
2 catei de usturoi tocati bine de tot
putin parmesan ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Prazul si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in untul topit, avand grija sa nu se maroneasca (doar pana devin moi si sticloase). Se adauga cartofii taiati cuburele, supa de pui (oase) si patrunjelul proaspat tocat

Se fierb pana devin legumele moi (cam 15 -20 minute). Se strecoara legumele, supa se pastreaza intr-un vas. Legumele se pun in blender (cu putin lichid) si se fac pireu, apoi se introduc inapoi in vasul in care a ramas supa.

Se bate galbenusul de ou cu putina supa, dupa care se adauga peste supa cu legume, se drege de sare si piper, se adauga frisca nebatuta si se pune din nou pe foc, dar nu se lasa la fiert. Se serveste garnisita cu cuburele de slaninuta prajita sau cu crutoane de paine


Pentru crutoane:
Se topeste untul, se adauga in el toate celelalte ingrediente si cu ajutorul unei pensule se ung doua, trei felii de paine. Se taie bucatele apoi painea si se pune in tava si se da la cuptor pana se prajesc (se fac crocante).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Praz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Praz