Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 tulpini de telina
  • 100 gr mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 1 ceapa mai marisoara
  • 3-4 linguri de ulei de masline/cocos sau struguri
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste
  • 1 ceapa mai micuta
  • 3 ciuperci mijlocii
  • sare si piper
  • 1 catel de usturoi sau un praf de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 -2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel proaspat si tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul prevazut la "galuste" si ceapa tocata si dunstuim. Curatam ciupercile de coaja, le spalam bine si le tocam marunt de tot si le adaugam peste ceapa. Dregem de sare si piper, adaugam si usturoiul. Luam de pe foc si lasam la racit.

Cand este destul de rece, se adauga patrunjelul proaspat si tocat, bicarbonatul, faina si grisul, apoi se omogenizeaza. Se sparg ouale, se bat dupa care se toarna peste amestecul de ciuperci si se omogenizeaza. Compozitia rezultata va fi destul de moale. Se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se spala si se curata toate legumele, dupa care se taie in bucatele mici (ceapa mai marunt) iar mazarea daca ese congelata nu se decongeleaza. Ea se va tine la congelator pana in momentul folosirii ei iar daca este din conserva se va stoarce bine de lichidul in care este si se va spala sub jet de apa rece pentru a scapa de eventualele chimicale (conservanti).

Se ia un vas de supa, se pune uleiul prevazut si se adauga ceapa si ardeiul maruntite. Se dunstuiesc putin dupa care se adauga restul de legume mai putin dovlecelul si mazarea.

Se mai dunstiesc impreuna cateva minute, daca este cazul se poate adauga o jumatate de pahar de apa. Dupe ce le-am dunstuit aproximativ 5 minute, adaugam apa, aproximativ 2 litri si lasam la fiert.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga dovlecelul taiat in bucatele mici si mazarea congelata (sau cea din conserva) si se continua fierberea.

Acuma deja a trecut jumatatea de ora de cand am lasat amestecul de ciuperci la odihna. Verificam compozitia si daca este destul de tare dar totusi moale (aceeasi consistenta ca la galustele de gris), luam o linugrita si punem cu ajutorul ei, in supa care fierbe, galuscute micute. Le fierbem circa 10 minute dupa care inchidem flacara, punem capacul pe vas si lasam asa.

Dupa circa 10 minute adaugam patrunjelul tocat si acoperim din nou. Servim simpla sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la...

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola