Ciorba Rapida de Fasole cu Ciolan Afumat a la Roxana

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

2 ciolane de curcan afumate
6 ciolane afumate mici de porc
3 conserve de fasole cannellini gata fierte (cam 800 gr)
3 morcovi
o ceapa si jumatate taiata marunt
o conserva mare de 1 kg de rosii zdrobite in sos de rosii (crushed tomatoes)
2 ardei rosii copti taiati marunt
o jumatate de ardei galben crud
foi de dafin
cimbru
sare
piper boabe si macinat
frunze de patrunjel taiate marunt
2 linguri de ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Oala cu presiune am umlut-o cu apa ( de asta a iesit ciorba si nu iahnie! ) si ciolane, morcovi, cimbru, piper boabe si am fiert-o cam 45-50 minute.

Ceapa am calit-o impreuna cu ardeii, sare, piper.
Rosiile le-am amestecat cu fasolea, ceapa, ardeii si lea-m lasat sa fiarba la foc mic cam 20 minutein oala de tuci.

Cind ciolanul a fost fiert, l-am scos pe un platou, am scos carnea de curcan si am rupt-o in bucatele, ciolanele de porc le-am lasat intregi.

Am strecurat zeama de pe ciolane si am amestecat-o cu fasolea/ rosii.

Am adaugat ciolanele si carnea de curcan, si frunzele de patrunjel.

Am servit-o cu gogonele bulgaresti (de cumparat) si am pus putina zeama de la muratura in fiecare portie de ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba Rapida de Fasole cu Ciolan Afumat a la Roxana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Simona3
•  28.04.2013 22:19:39

Liviuemil, teoretic, aveti dreptate, ciorba e felul intai si nu se serveste cu muraturi. Dar dupa cum a replicat Xanora, daca lui Adrian ai plac muraturile, eu servesc muraturi:)
Chiar nu am mai facut ciorba aceasta de multa vreme, acum mi-e pofta si mie .
Cu drag,
Simona

xanora
•  23.01.2013 13:03:59

La ciorba de fasole, indiferent ca e de post sau caslegi, o acritura merge fara probleme! Zeama de la gogosarii murati ce i-a pus in ciorba inlocuieste zeama de lamaie,otetul sau borsul.De gustibus non discutarum, dic latinorum. Sunt fel si fel de ciorbe ce merg asociate cu fel si fel de muraturi.Altfel , am mai servi vreo ciorba cu ciusca murata in otet sau saramura???? Sau " salata" de ceapa strivita cu pumnul,presarata cu sare si niste picaturi de otet deasupra??

liviuemil
•  04.01.2012 16:05:57

Nu cred ca o ciorba poate fi asociata cu salate sau muraturi tinind cont ca supele ,ciorbele si borsurile sint considerate feleul I (principal). Mincarurile scazute(de carne ,legume sau in combinatie) sint considerate felul II care de regula se asociaza cu salate sau muraturi. Asa ca daca e ciorba ,n-are legatura cu muraturile.

floarecires
•  15.03.2011 13:14:27

Si mie imi place asocierea gustului de fasole cu tarhon .
:D Si mai imi place asocierea pe care a facut-o Roxana cu Chateau Haut-Surget !

e93162
•  13.11.2008 15:59:05

Roxana, m-ai salvat! E geniala si am facut-o usor! fata de reteta ta, eu am sarit peste curcan afumat, ca n-am gasit... Si i-am mai adaugat si niste tarhon, la sfarsit!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba Rapida de Fasole cu Ciolan Afumat a la Roxana