Ciorba de Vacuta II

Postat pe: 27-11-2010
(5)

Ingrediente

700 g pulpa vita sau vitel
3 cartofi
2 morcovi
1 ardei gras
4 cepe
2 linguri bulion sau 250 g suc de rosii
1 l bors de casa sau bors la plic
delikat
verdeturi (patrunjel, marar, leustean) - cimbru preferential
smantana preferential

Mod de preparare

Taiem carnea cuburi si o punem la fiert in 3, 5 l apa rece. Cand se formeaza spuma o strangem cu o spumiera si lasam sa fiarba carnea in continuare. Pe la jumatatea fierberii adaugam legumele taiate, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.

Dupa ce legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam bulionul sau sucul de rosii, asezonam cu sare sau delikat si mai lasam pana incepe sa clocoteasca, atunci adaugam si borsul si mai lasam pe foc 5 minute dupa ce ciorba incepe sa fiarba.

Taiem patrunjelul si leusteanul marunt si o adaugam in ciorba impreuna cu cimbrul daca doriti si putin marar (eu am fol. Marar uscat). Acoperim oala pret de 5 minute ca sa se imbine aromele, apoi ridicam capacul.
Servim cu o lingura de smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Vacuta II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adrianabunta
•  20.11.2012 10:33:23

Super...

superx400
•  05.11.2011 13:09:57

ce fel de smantana ai folosit? smantana pt gatit sau aia obisnuita de la tarani?

kasandra_push
•  10.05.2010 00:20:56

felicitari o ciorba f buna...

melianda
•  18.03.2009 21:50:56

Multumesc Lucia!

lucia_bp
•  06.03.2009 19:48:38

O ciorba deosebit de buna la gust.
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Vacuta II