Ingrediente
● 1/2 ardei galben |
● 1/2 ardei rosu |
● 2 rosii potrivite decojite |
● 1 morcov |
● 1 ceapa verde |
● 1/2 legatura patrunjel verde |
● 2 cartofi potriviti |
● sare |
● piper |
● bors pentru acrit |
● 4 linguri smantana |
● Pentru perisoare: |
● 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc) |
● 1 ceapa mica |
● 1 ou |
● sare |
● piper |
● 4 crengute marar verde |
● 3 crengute patrunjel verde |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt.
Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus.
Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam.
Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile.
Dam gust cu sare, piper.
Perisoarele:
Ceapa o curatam si o maruntim bine.
Verdeata o tocam.
Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust.
Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme.
Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.
Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt.
Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus.
Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam.
Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile.
Dam gust cu sare, piper.
Perisoarele:
Ceapa o curatam si o maruntim bine.
Verdeata o tocam.
Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust.
Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme.
Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.
Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin