Ciorba de Perisoare

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ceapa verde - 12 fire
morcov - 4 buc mai maricei
pastarnac - 2 buc
cartofi - 4 buc
telina tulpina - 3 buc
leustean dupa gust (eu am in congelator)
orez (dupa dorinta)
varza murata marunta (pentru acrit)
carne macinata - aprox 150 gr
orez pentru perisoare
sare, piper dupa gust
cateva rosii
ardei
4 linguri de ulei masline sau de care doriti

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Intr-o cratita mai mare am pus uleiul si ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat. Am amestecat pe foc circa 3 minute dupa care am pus apa 3 lt jumate. Am lasat sa dea in clocot intre timp am tocat zarzavaturile si am pregatit carnea de perisoare.

Cand apa a inceput sa fiarba, cu o lingurita am luat portii mici de tot din carne si am pus in supa. Dupa ce am terminat cu carnea am pus toate zarzavaturile deodata in supa si am lasat la fiert. Tot atunci am mai adaugat si vreo 5 linguri de orez. Dupa ce au fost pe jumatate fierte am pus varza acra si am mai lasat la fiert. La sfarsit am adaugat leusteanul si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Perisoare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  01.10.2009 06:21:19

Carnea de perisoare se face ca si umplutura de chiftele sau sarmale.
Se pune carnea macinata in vas, se pune un ou , boia, sare si piper dupa gust toate, usturoi 1-2 catei zdrobiti( asta este optional) si cateva lingurite de orez. Daca iti plac perisoarele sa fie mai cu multa carne pui 3-4 lingurite de orez la 200 gr carne, daca iti plac jumate jumate atunci pui mai mult orez. Se amesteca bine compozitia si cand fierbe supa iei cu lingurita cate putin din amestec si pui i supa( le dai o forma rotunda perisoarelor)

danielam
•  30.09.2009 14:23:47

si carnea cum o pregatesti pt perisoare? vreau sa invat sa gatesc dar tb sa o iau de la 0 :(

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Perisoare