Ciorba de Pasare a la Grec

Postat pe: 17-05-2011
(0)

Ingrediente

pui (gaina) eu am pus 4 pulpe
2 cartifi potriviti
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 ceapa mare
1 fir de telina
4 linguri buna de orez
4 linguri de smantana (se poate folosi iaurt in locul smantanii)
2 linguri faina alba
2 oua (doar galbenusurile)
sare de lamaie pentru acrit (am pus moare de la varza din butoi)
verdeata (patrunjel, leustean, busuioc daca va place)
sare dupa gust
untura (poentru fata)
1/2 ardei (optional

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se curata bine pasarea de eventualele resturi de pene, se puna in oala cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza de cate ori este cazul pana ramane apa relativ limpede dupa care se introduce ceapa tocata.
Zarzavaturile se spala, se curata, se feliaza sau se taie cubulete, dupa care se adauga peste restul, in oala.

Se adauga si orezul si se lasa pe foc pana sant toate fierte. In mod normal, orezul se fierbe separat dar cum am fost presata de timp si era si foarte tarziu, am fiert totul impreuna.

In timp ce fierb toate, pregatim restul: spargem si separam doua oua, folosim doar galbenusurile, albusurile le pune la congelator pentru o folosire ulterioara, frecam galbenusurile cu smantana si cu faina pana obtinem o pasta la care adaugam treptat lichid din oala. Cand avem o compozitie destul de lichida, turnam peste ciorba, si stingem aragazul. Se potriveste de acreala se presara verdeata deasupra si ...

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Pasare a la Grec" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Pasare a la Grec