Three Sisters Soup (Supa `Trei Surori`)

Complexitate
redusa
Three Sisters Soup (Supa `Trei Surori`)

Ingrediente

  • 3 cans supa de pui (750 ml)
  • 2 cans boabe de porumb
  • 1 can fasole verde
  • 1 1/2 cup dovleac (squash)
  • 2 frunze de dafin
  • ardei uscat/ fulgi
  • patrunjel
  • busuioc
  • oregano dupa preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Supa se poate lasa cu legumele `la vedere` sau se poate pasa si se va transforma in supa crema. Eu am preferat sa o fac crema pentru ca am vrut sa o servesc cu painea bannock in locul lingurii.

Se pregatesc toate ingredientele necesare pregatirii supei, se spala, se curata dupa cum se cere, adica fasolea se taie in bucati mai mici iar dovleacul in patrate de marimea celor care se folosesc la pireuri.

Supa de pui (apa) se pune intr-un vas si se pune pe foc. o aduci pana la punctul de fierbere si introduci porumbul, fasolea si dovleacul precum si frunzele de dafin.

Fierbi la foc mic pana sunt gata legumele, indepartezi frunzele de dafin si adaugi aromele (ierburile care preferi sa le folosesti), mai fierbi 2 minute si inchizi.

Servesti calda langa paine Bannock.
Supa se poate pasa, se va face crema si se va servi cu paine bannock pe post de lingura
`Three sisters` este o supa care se pregateste in nenumarate feluri, dar ce ramane mereu neschimbat la ea si este considerat `de baza` sunt cele trei `surori` (three sisters in engleza) adica porumbul, fasolea si dovleacul.

De-a lungul anilor supa s-a raspandit in multe locuri si acuma fiecare sustine ca ar avea reteta originala. Aceasta supa se pare ca are radacini adanci in Canada.

Porumbul, fasolea si dovleacul s-au plantat de cand lumea si pamantul impreuna. Poporul aboriginal (bastinasii canadieni) si in special femeile se ocupau cu semanatul, plantatul, cresterea legumelor.
Cu precadere semanau si cresteau porumb, fasole si dovleac.

Porumbul sustinea fasolea care se catara pe el si crestea libera spre cer iar frunzele mari ale dovleacului tineau umbra radacinilor porumbului si ii asigurau umezeala necesara. Multe legende inconjoara istoria acestei supe.

Triburile care traiau in partea estica a Canadei au ajuns chiar sa considere cele `trei surori` entitati spirituale si sustinatori ai vietii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Desert inghetata de zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi! Inghetata pregatita in...

Desert inghetata de zmeura
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!