Pasta de macese

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pasta de macese

Ingrediente

  • 2 kg de fructe de macese coapte, sanatoase, dar nu moi
  • 1 kg de zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele. Se acopera cam 2-3 cm cu apa rece si se lasa sa fiarba cca. 45 de minute de la primul clocot. Verificam daca un fruct fiert se zdrobeste cu usurinta cu dosul lingurii, inseamna ca este gata, daca este inca tare, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se mai lasa 10-15 minute.

Se scurg de apa in care au fiert, apoi se asaza in doua site una peste alta, cea de deasupra sa aiba gauri mai mari, apoi cea de dedesubt sa fie cat mai marunta. Se paseaza cu dosul unei linguri, in prima sita ramanand pielitrele si apoi se paseaza si ce ramane in sita deasa.

Pasta obtinuta se mai trece printr-o sita deasa, mai diluand pasta cu un pic de apa din cea scursa. O alta varianta ar fi sa le maruntim la robot, apoi sa le dam de 2-3 ori prin strecuratoare marunta.

Peste pasta obtinuta se adauga apa scursa de la fiert si apoi se adauga zaharul si se fierbe pana la o consistenta dorita.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a obtine o culoare frumoasa. Se pune fierbinte in borcane sterile, se etanseizeaza cu capace cu filet, se acopera cu ceva gros pentru a se raci lent, apoi se baga la camara.

Aceasta pasta delicioasa o folosesc la clatite, prajituri si mai ales la preparare de jeleuri delicioase pentru prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie