Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.
Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute).
După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare).
Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote.
Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.
Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii