Dresala cu Legume Noi si Verdeata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dresala cu Legume Noi si Verdeata

Ingrediente

  • - 2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • - 2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • - 6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite;
  • - 1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți;
  • - 3 cepe verzi;
  • - 2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional) ;
  • - 1,5 l de zer cald;
  • - verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt;
  • - sare și piper după gust;
  • - ulei picant pentru servit (opțional)

Mod de preparare

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute).

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare).

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote.

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Bucataras.RO

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Pentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...

Desert pariziene cu jeleu de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai