Ciorba de macris cu oua

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de macris cu oua

Ingrediente

  • 500 g de măcriş
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 lingură de făină
  • 4 ouă + 1 gălbenuş
  • 200 ml de smântână
  • Sare dupa gust

Mod de preparare


Măcrişul se curăţă de cozi, se spală sub jet de apă şi se suprapune. Se taie faşii cam de un deget. In oala în care se prepară ciorba, se pune o lingură de ulei, se căleşte măcrişul (va scădea mult, aproape că se topesc frunzele), se adaugă apa ( circa 2 litrii), se sărează şi se lasă să dea cateva clocote; in acest timp, se prepară un rântaş până ce capătă o culoare gălbuie, cu o uşoară nuanţă brună, adaugand o ceasca de apa rece- când mixtura începe să se îngroaşe, se amestecă permanent şi se dă focul mic - sa nu se formeze cocoloaşe, se adaugă la ciorba fierbinte se lasa 2-3 miute să fiarbă înpreună.

Se prepară o dresătură cu un gălbenuş de ouă şi smântână care se adauga la ciorba, se amestecă de 2-3 ori si se stinge focul ( daca incepe sa fiarba din nou, dresatura se va branzii).

Separat, se fierb cele patru ouă care se taie cubuleţe şi se adaugă la ciorbă, se săreaza dupa gust, dacă este prea acră, se poate adăuga 1-2 linguri de zahăr ( noua ne place mai acru si nu folosesc zahăr).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos