Ciorba de macris cu oua

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de macris cu oua

Ingrediente

  • 500 g de măcriş
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 lingură de făină
  • 4 ouă + 1 gălbenuş
  • 200 ml de smântână
  • Sare dupa gust

Mod de preparare


Măcrişul se curăţă de cozi, se spală sub jet de apă şi se suprapune. Se taie faşii cam de un deget. In oala în care se prepară ciorba, se pune o lingură de ulei, se căleşte măcrişul (va scădea mult, aproape că se topesc frunzele), se adaugă apa ( circa 2 litrii), se sărează şi se lasă să dea cateva clocote; in acest timp, se prepară un rântaş până ce capătă o culoare gălbuie, cu o uşoară nuanţă brună, adaugand o ceasca de apa rece- când mixtura începe să se îngroaşe, se amestecă permanent şi se dă focul mic - sa nu se formeze cocoloaşe, se adaugă la ciorba fierbinte se lasa 2-3 miute să fiarbă înpreună.

Se prepară o dresătură cu un gălbenuş de ouă şi smântână care se adauga la ciorba, se amestecă de 2-3 ori si se stinge focul ( daca incepe sa fiarba din nou, dresatura se va branzii).

Separat, se fierb cele patru ouă care se taie cubuleţe şi se adaugă la ciorbă, se săreaza dupa gust, dacă este prea acră, se poate adăuga 1-2 linguri de zahăr ( noua ne place mai acru si nu folosesc zahăr).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
2
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!