Măcrişul se curăţă de cozi, se spală sub jet de apă şi se suprapune. Se taie faşii cam de un deget. In oala în care se prepară ciorba, se pune o lingură de ulei, se căleşte măcrişul (va scădea mult, aproape că se topesc frunzele), se adaugă apa ( circa 2 litrii), se sărează şi se lasă să dea cateva clocote; in acest timp, se prepară un rântaş până ce capătă o culoare gălbuie, cu o uşoară nuanţă brună, adaugand o ceasca de apa rece- când mixtura începe să se îngroaşe, se amestecă permanent şi se dă focul mic - sa nu se formeze cocoloaşe, se adaugă la ciorba fierbinte se lasa 2-3 miute să fiarbă înpreună.
Se prepară o dresătură cu un gălbenuş de ouă şi smântână care se adauga la ciorba, se amestecă de 2-3 ori si se stinge focul ( daca incepe sa fiarba din nou, dresatura se va branzii).
Separat, se fierb cele patru ouă care se taie cubuleţe şi se adaugă la ciorbă, se săreaza dupa gust, dacă este prea acră, se poate adăuga 1-2 linguri de zahăr ( noua ne place mai acru si nu folosesc zahăr).
Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească...
Desert pasca cu aluat fraged si merisoareInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii