Ciorba Vegetariana de Perisoare

Complexitate
redusa
Ciorba Vegetariana de Perisoare

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • -2 morcovi mari
  • -un pastarnac
  • -o radacina de patrunjel (eu am pus doar pastarnac de data aceasta)
  • -o jumatate buc de telina
  • -un ardei (rosu sau de orice fel)
  • -o ceapa
  • -zeama de lamaie sau bors - pentru acrit
  • -frunze de lustean, patrunjel
  • Pentru perisoare:
  • -2 cepe mari, calite in apa si putin ulei
  • -4 lg de orez
  • -3 lg pesmet
  • -3 lg de gris
  • -3 lg de nuca macinata
  • -2 oua
  • -condimente (sare, piper)
  • Pentru varianta de post:
  • -2 cepe mari, calite
  • -100 g orez
  • -100 g granule de soia fierte
  • -3 lg de seminte de in macinate in rasnita de cafea
  • -4 lg faina din fulgi de ovaz (se obtine din macinarea fulgilor in rasnita de cafea)
  • -2-3 lg gris sau faina alba de grau
  • -condimente (sare, piper)

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.

Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.

Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.

Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.

E delicioasa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5...

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui