Ciorba de Peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de peste marunt
  • 3-4 bucati de peste diferit (500 gr /buc)
  • una capatana de somn (1 kg)
  • o cescuta de icre
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • o telina
  • o radacina de patrunjel
  • leustean la greu
  • 3 oua
  • 200 gr de bulion
  • bors de casa
  • 2 litri
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Pentru ca totul sa decurga in conditii stralucite impartim cum se cuvine in doua parti pestele ce l avemin felul urmator; o parte de peste sa fie din pestele marunt si capatana de somn, iar cea de a doua parte sa fie din bucatile cele mari.

Curatat fara apa doar clatit pestele mic si capatana se va sara si se va lasa 2-3 ore. Evitati spalatil di belsug cu apa deoarece indepartati fara stiinta mucusul de pe peste.

Bucatile mari curatate si date sare puse intr un vas si lasate la odihna 2-3 ore ca si cel marunt.
Toate legumele vor fi curatate si spalate impreuna cu cozile de leustean.

Clatim cu apa rece pestele marunt si capatana, le punem la fiert, si fierbem la ele pana se dezoseaza singur. Trecem totul prin ciur ca sa indepartam oasele si obtinem o supa de peste mai groasa decat de obicei pe care o pastram pentru ciorba.

Toate legumele odata puse la fiert cu 3-4 litri de apa si fierte indeajuns de bine pana ce venim cu supa obtinuta separat. Supraveghem in continuare ciorba sa colcaie intruna, punem bulionul stins cu apa si acrim dupa pofta sufletului nostru.

Nu lasam focul moale deoarece mai avem cale lunga pana terminam.
Clatim bucatile mari de peste si le punem inoala una cate una sa nu dea pe rascoale.
Jumatate din frunzele de leustean le punem in oala moment in care va incepe adevarata orgie de arome, care mai de care.

Cescuta de icre rasturnata intrun bol, spargem ouale, frecam bine sa si dea drumul icrele, si cu grija luam zeama din oala si subtiem icrele obtinand un dressing merituos pentru ciorba noastra.

Intre timp bucatile de peste mare care le am pus in oala incep sa iasa la suprafata semn ca sant fierte.
4-5 catei de usturoi zdrobiti in dusmanie aruncati in oala v or inzeci aromele ce ne gadila narile. Mai dam o geana sa vedem daca nu am uitat ceva si dam vasul de pe foc.

Tocam restul de frunze de leusrean, luam dressingul si l punem in ciorba, mestecand intr-una, iar dupa ce am terminat punem leusteanul si gata ciorba de peste.
Ciorba de peste v fi servita fara bucati deoarece bucatile vor fi scoase din ciorba si servite inainte de ciorba pe un pat de felii de lamaie si inecate in mujdei de usturoi cu verdeata deasupra, mamaliguta si ciusca iute langa ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia