Ciorba de Perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 500g carne toccata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
  • Pentru ciorba:
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 gulie
  • 1 fir praz
  • Sare
  • piper
  • Frunze de patrunjel pt décor

Mod de preparare

Pentru ciorba, taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert.

Intre timp pregatim perisoarele: Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa taiata marunt, orezul, oul si frunzele de marar tocate marunt. Amestecam totul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Pregatim perisoarele si le insiram pe o tava.

Cand ciorba noastra ajunge la punctual de fierbere, adaugam rand pe rand perisoarele si lasam la fiert inca vreo 25-30’ (pana orezul din perisoare este fiert).
Servim ciorba simpla, doar cu Frunze proaspete de patrunjel deasupra, ori cu smantana, iaurt sau lapte batut.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)