Ciorba de Pasare a la Grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Pasare a la Grec

Ingrediente

  • pui (gaina) eu am pus 4 pulpe
  • 2 cartifi potriviti
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 fir de telina
  • 4 linguri buna de orez
  • 4 linguri de smantana (se poate folosi iaurt in locul smantanii)
  • 2 linguri faina alba
  • 2 oua (doar galbenusurile)
  • sare de lamaie pentru acrit (am pus moare de la varza din butoi)
  • verdeata (patrunjel, leustean, busuioc daca va place)
  • sare dupa gust
  • untura (poentru fata)
  • 1/2 ardei (optional

Mod de preparare

Se curata bine pasarea de eventualele resturi de pene, se puna in oala cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza de cate ori este cazul pana ramane apa relativ limpede dupa care se introduce ceapa tocata.
Zarzavaturile se spala, se curata, se feliaza sau se taie cubulete, dupa care se adauga peste restul, in oala.

Se adauga si orezul si se lasa pe foc pana sant toate fierte. In mod normal, orezul se fierbe separat dar cum am fost presata de timp si era si foarte tarziu, am fiert totul impreuna.

In timp ce fierb toate, pregatim restul: spargem si separam doua oua, folosim doar galbenusurile, albusurile le pune la congelator pentru o folosire ulterioara, frecam galbenusurile cu smantana si cu faina pana obtinem o pasta la care adaugam treptat lichid din oala. Cand avem o compozitie destul de lichida, turnam peste ciorba, si stingem aragazul. Se potriveste de acreala se presara verdeata deasupra si ...

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia