Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata.
Se face o prajeala astfel: se toaca ceapa, ardeiul si morcovul in cubulete mici. Se pune o tigaie la incins cu uleiul si se caleste intai morcovul, apoi ardeiul, apoi ceapa adaugandu-le pe rand, in aceasta ordine. Se pote adauga putina apa ca sa se inabuse mai bine.
Ultima data se adauga pasta de tomate si se mai clocoteste puti. Se da deoparte si se acopera cu un capac.
Se fierbe fasolea intr-o oala mare, chiar in oala in care se va prepara ciorba.
Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se arunca prima apa si se pune din nou fasolea la fiertcu apa calda de data aceasta. Dupa jumatate de ora se incearca fasolea si daca este tare se mai fierbe putin.
Cand incepe fasolea sa se inmoaie se adauga prajeala de mai sus si afumatura taiata in cubulete micute, de marimea unei taste de calculator si se mai lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga vegeta, sarea, grauntii de usturoi taiati feliute, se mai da vreo 2-3 clocote si se ia de pe foc.
I se aduga cimbrul si se acopera cu un capac.
Pofta buna.
Se serveste cu muraturi, usturoi verde, ceapa verde, salata de varza acra etc.
Pt cine are oala cu presiune rapida e mai bine, caci la aceasta oala magica fasolea eu o fierb in 15 minute si iese numai buna.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)
Prajitura cu crema capuccinnoEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii