Ciorba de Fasole Boabe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 morcov median
  • 2 cepe mediane (chiar si ceapa verde)
  • 1 ardei rosu median
  • 1 ardei verde median
  • optional: 150 g jambon sau afumatura de porc
  • 2 linguri de vegeta de legume
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei (de preferat de masline)
  • 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata.

Se face o prajeala astfel: se toaca ceapa, ardeiul si morcovul in cubulete mici. Se pune o tigaie la incins cu uleiul si se caleste intai morcovul, apoi ardeiul, apoi ceapa adaugandu-le pe rand, in aceasta ordine. Se pote adauga putina apa ca sa se inabuse mai bine.

Ultima data se adauga pasta de tomate si se mai clocoteste puti. Se da deoparte si se acopera cu un capac.
Se fierbe fasolea intr-o oala mare, chiar in oala in care se va prepara ciorba.

Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se arunca prima apa si se pune din nou fasolea la fiertcu apa calda de data aceasta. Dupa jumatate de ora se incearca fasolea si daca este tare se mai fierbe putin.

Cand incepe fasolea sa se inmoaie se adauga prajeala de mai sus si afumatura taiata in cubulete micute, de marimea unei taste de calculator si se mai lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga vegeta, sarea, grauntii de usturoi taiati feliute, se mai da vreo 2-3 clocote si se ia de pe foc.

I se aduga cimbrul si se acopera cu un capac.
Pofta buna.
Se serveste cu muraturi, usturoi verde, ceapa verde, salata de varza acra etc.

Pt cine are oala cu presiune rapida e mai bine, caci la aceasta oala magica fasolea eu o fierb in 15 minute si iese numai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Prajitura cu crema capuccinno
Bucataras.RO

Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Prajitura cu crema capuccinno
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola