Ciorba de Fasole Boabe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 morcov median
  • 2 cepe mediane (chiar si ceapa verde)
  • 1 ardei rosu median
  • 1 ardei verde median
  • optional: 150 g jambon sau afumatura de porc
  • 2 linguri de vegeta de legume
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei (de preferat de masline)
  • 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata.

Se face o prajeala astfel: se toaca ceapa, ardeiul si morcovul in cubulete mici. Se pune o tigaie la incins cu uleiul si se caleste intai morcovul, apoi ardeiul, apoi ceapa adaugandu-le pe rand, in aceasta ordine. Se pote adauga putina apa ca sa se inabuse mai bine.

Ultima data se adauga pasta de tomate si se mai clocoteste puti. Se da deoparte si se acopera cu un capac.
Se fierbe fasolea intr-o oala mare, chiar in oala in care se va prepara ciorba.

Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se arunca prima apa si se pune din nou fasolea la fiertcu apa calda de data aceasta. Dupa jumatate de ora se incearca fasolea si daca este tare se mai fierbe putin.

Cand incepe fasolea sa se inmoaie se adauga prajeala de mai sus si afumatura taiata in cubulete micute, de marimea unei taste de calculator si se mai lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga vegeta, sarea, grauntii de usturoi taiati feliute, se mai da vreo 2-3 clocote si se ia de pe foc.

I se aduga cimbrul si se acopera cu un capac.
Pofta buna.
Se serveste cu muraturi, usturoi verde, ceapa verde, salata de varza acra etc.

Pt cine are oala cu presiune rapida e mai bine, caci la aceasta oala magica fasolea eu o fierb in 15 minute si iese numai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia