Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata.
Se face o prajeala astfel: se toaca ceapa, ardeiul si morcovul in cubulete mici. Se pune o tigaie la incins cu uleiul si se caleste intai morcovul, apoi ardeiul, apoi ceapa adaugandu-le pe rand, in aceasta ordine. Se pote adauga putina apa ca sa se inabuse mai bine.
Ultima data se adauga pasta de tomate si se mai clocoteste puti. Se da deoparte si se acopera cu un capac.
Se fierbe fasolea intr-o oala mare, chiar in oala in care se va prepara ciorba.
Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se arunca prima apa si se pune din nou fasolea la fiertcu apa calda de data aceasta. Dupa jumatate de ora se incearca fasolea si daca este tare se mai fierbe putin.
Cand incepe fasolea sa se inmoaie se adauga prajeala de mai sus si afumatura taiata in cubulete micute, de marimea unei taste de calculator si se mai lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga vegeta, sarea, grauntii de usturoi taiati feliute, se mai da vreo 2-3 clocote si se ia de pe foc.
I se aduga cimbrul si se acopera cu un capac.
Pofta buna.
Se serveste cu muraturi, usturoi verde, ceapa verde, salata de varza acra etc.
Pt cine are oala cu presiune rapida e mai bine, caci la aceasta oala magica fasolea eu o fierb in 15 minute si iese numai buna.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii