Ciorba de Burta `Robert`

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta `Robert`

Ingrediente

  • 1kg burta de vita proaspata
  • 1kg picioare de porc cu sorici
  • 10 oua - se folosesc doar galbenusurile
  • 2 capatani de usturoi
  • 1-2 buc pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 l lapte batut
  • 1 galetusa smantana
  • patrunjel frunze
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se spala bine burta (eu am luat de la Kaufland burta proaspata si este foarte curata). Se pune la fiert impreuna cu picioarele de porc in 5-6l apa in care puneti o lingura de sare. Se ia spuma foarte bine. Cand sunt pe jumatate fierte se pun si legumele intregi in aceeasi oala.

Dupa ce s-a fiert, burta se taie in fasiute potrivit de mari la fel se intampla si cu carnea si soriciul de pe picioarele de porc. Jumatate din usturoiul pisat se pune in zeama de ciorba si se fierbe cateva minute. Se scot legumele. Se strecoara zeama si se pune din nou pe foc. Se pue ardeiul rosu taiat fasi.

Separat, intr-un bol: laptele prins, jumatate din galetusa de smantana si galbenusurile de ou se bat cu blenderul pana ce compozitia devine cremoasa. Compozitia astfel obtinuta se adauga in ciorba si se amesteca bine cu un tel si se mai fierbe aprox 15 min.

Se drege cu otet, sare si piper - dupa gust. Atentie cu otetul puneti cate putin si gustati. La final se adauga bucatelele de burta si carne.

Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi si deasupra frunze de patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Quiche de broccoli cu sunca si branza
Bucataras.RO

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Quiche de broccoli cu sunca si branza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala