Ciorba de Burta `Robert`

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta `Robert`

Ingrediente

  • 1kg burta de vita proaspata
  • 1kg picioare de porc cu sorici
  • 10 oua - se folosesc doar galbenusurile
  • 2 capatani de usturoi
  • 1-2 buc pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 l lapte batut
  • 1 galetusa smantana
  • patrunjel frunze
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se spala bine burta (eu am luat de la Kaufland burta proaspata si este foarte curata). Se pune la fiert impreuna cu picioarele de porc in 5-6l apa in care puneti o lingura de sare. Se ia spuma foarte bine. Cand sunt pe jumatate fierte se pun si legumele intregi in aceeasi oala.

Dupa ce s-a fiert, burta se taie in fasiute potrivit de mari la fel se intampla si cu carnea si soriciul de pe picioarele de porc. Jumatate din usturoiul pisat se pune in zeama de ciorba si se fierbe cateva minute. Se scot legumele. Se strecoara zeama si se pune din nou pe foc. Se pue ardeiul rosu taiat fasi.

Separat, intr-un bol: laptele prins, jumatate din galetusa de smantana si galbenusurile de ou se bat cu blenderul pana ce compozitia devine cremoasa. Compozitia astfel obtinuta se adauga in ciorba si se amesteca bine cu un tel si se mai fierbe aprox 15 min.

Se drege cu otet, sare si piper - dupa gust. Atentie cu otetul puneti cate putin si gustati. La final se adauga bucatelele de burta si carne.

Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi si deasupra frunze de patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Parteneri
Chifle cu lapte batut si parmezan
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si parmezan

Ce faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine...

Chifle cu lapte batut si parmezan
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce