Ciorba de Burta `Robert`

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta `Robert`

Ingrediente

  • 1kg burta de vita proaspata
  • 1kg picioare de porc cu sorici
  • 10 oua - se folosesc doar galbenusurile
  • 2 capatani de usturoi
  • 1-2 buc pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 l lapte batut
  • 1 galetusa smantana
  • patrunjel frunze
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se spala bine burta (eu am luat de la Kaufland burta proaspata si este foarte curata). Se pune la fiert impreuna cu picioarele de porc in 5-6l apa in care puneti o lingura de sare. Se ia spuma foarte bine. Cand sunt pe jumatate fierte se pun si legumele intregi in aceeasi oala.

Dupa ce s-a fiert, burta se taie in fasiute potrivit de mari la fel se intampla si cu carnea si soriciul de pe picioarele de porc. Jumatate din usturoiul pisat se pune in zeama de ciorba si se fierbe cateva minute. Se scot legumele. Se strecoara zeama si se pune din nou pe foc. Se pue ardeiul rosu taiat fasi.

Separat, intr-un bol: laptele prins, jumatate din galetusa de smantana si galbenusurile de ou se bat cu blenderul pana ce compozitia devine cremoasa. Compozitia astfel obtinuta se adauga in ciorba si se amesteca bine cu un tel si se mai fierbe aprox 15 min.

Se drege cu otet, sare si piper - dupa gust. Atentie cu otetul puneti cate putin si gustati. La final se adauga bucatelele de burta si carne.

Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi si deasupra frunze de patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar