Ciorba de Burta `Robert`

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta `Robert`

Ingrediente

  • 1kg burta de vita proaspata
  • 1kg picioare de porc cu sorici
  • 10 oua - se folosesc doar galbenusurile
  • 2 capatani de usturoi
  • 1-2 buc pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 l lapte batut
  • 1 galetusa smantana
  • patrunjel frunze
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se spala bine burta (eu am luat de la Kaufland burta proaspata si este foarte curata). Se pune la fiert impreuna cu picioarele de porc in 5-6l apa in care puneti o lingura de sare. Se ia spuma foarte bine. Cand sunt pe jumatate fierte se pun si legumele intregi in aceeasi oala.

Dupa ce s-a fiert, burta se taie in fasiute potrivit de mari la fel se intampla si cu carnea si soriciul de pe picioarele de porc. Jumatate din usturoiul pisat se pune in zeama de ciorba si se fierbe cateva minute. Se scot legumele. Se strecoara zeama si se pune din nou pe foc. Se pue ardeiul rosu taiat fasi.

Separat, intr-un bol: laptele prins, jumatate din galetusa de smantana si galbenusurile de ou se bat cu blenderul pana ce compozitia devine cremoasa. Compozitia astfel obtinuta se adauga in ciorba si se amesteca bine cu un tel si se mai fierbe aprox 15 min.

Se drege cu otet, sare si piper - dupa gust. Atentie cu otetul puneti cate putin si gustati. La final se adauga bucatelele de burta si carne.

Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi si deasupra frunze de patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.