Intr-o oala mare se pune in urmatoarea ordine: osul de vita, jumataate de morcov, jumatate de telina - radacina, jumatate patrunjel, jumatate pastarnac, cateva frunze de leustean si telina, burta, si restul de jumatati de morcov, telina, patrunjel, pastarnac si de frunze de leustean si telina. Se fierb pana cand considerati ca e fiarta burta, in functie de natura ei, cruda, prefiarta sau semipreparata.
Se scoate apoi burta si osul de vita, se lasa la racit, se taie fideluta burta si daca exista carne pe os se dezoseaza si de adauga in supa strecurata impreuna cu burta fideluta si se pune din nou la fiert s se adauga sare dupa gust (nu se pune sare de la inceput, deoarece se poate intari burta).
Se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare sa se formeze o pasta si un pic de ulei, se adauga putina zeama din oala peste usturoi, si se goleste in oala sa fiarba cu ingredientele ramase, adica burta si carnea de pe os.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga celalalt morcov ras pe razatoare si se rumeneste.
Se separa galbenusurile, se freaca bine cu putina vegeta si putin piper, dupa gustul fiecaruia, se adauga o mare parte din smantana, se mesteca iarasi pana se omogenizeaza foarte bine ouale si smantana, apoi se pun cateva polonice de zeama din oala peste compozitia optinuta, se amesteca bine si se adauga in oala.
Se pune si morcovul rumenit sau doar uleiul scurs de la el, dupa preferinta, pentru a da culoare, otetul sau zeama de lamaie daca mai e nevoie si se stinge focul.
Sa aveti pofta!
Se pune in farfurii, se adauga, de fiecare daca mai se doreste smantana, din ce a mai ramas.
Ardeiul iute, murat, merge foarte bine cu aceasta ciorba!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii