Ciorba de Burta Foarte Gustoasa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • burta cruda
  • prefiata sau semipreparata
  • os de vita
  • 4- 5 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 6- 7 catei usturoi
  • ulei
  • 1 kg smantana
  • otet (optional) sau zeama de lamaie
  • verdeata (leustean, telina)

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune in urmatoarea ordine: osul de vita, jumataate de morcov, jumatate de telina - radacina, jumatate patrunjel, jumatate pastarnac, cateva frunze de leustean si telina, burta, si restul de jumatati de morcov, telina, patrunjel, pastarnac si de frunze de leustean si telina. Se fierb pana cand considerati ca e fiarta burta, in functie de natura ei, cruda, prefiarta sau semipreparata.

Se scoate apoi burta si osul de vita, se lasa la racit, se taie fideluta burta si daca exista carne pe os se dezoseaza si de adauga in supa strecurata impreuna cu burta fideluta si se pune din nou la fiert s se adauga sare dupa gust (nu se pune sare de la inceput, deoarece se poate intari burta).

Se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare sa se formeze o pasta si un pic de ulei, se adauga putina zeama din oala peste usturoi, si se goleste in oala sa fiarba cu ingredientele ramase, adica burta si carnea de pe os.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga celalalt morcov ras pe razatoare si se rumeneste.

Se separa galbenusurile, se freaca bine cu putina vegeta si putin piper, dupa gustul fiecaruia, se adauga o mare parte din smantana, se mesteca iarasi pana se omogenizeaza foarte bine ouale si smantana, apoi se pun cateva polonice de zeama din oala peste compozitia optinuta, se amesteca bine si se adauga in oala.

Se pune si morcovul rumenit sau doar uleiul scurs de la el, dupa preferinta, pentru a da culoare, otetul sau zeama de lamaie daca mai e nevoie si se stinge focul.

Sa aveti pofta!
Se pune in farfurii, se adauga, de fiecare daca mai se doreste smantana, din ce a mai ramas.

Ardeiul iute, murat, merge foarte bine cu aceasta ciorba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert pandispan cu fructe confiate
Bucataras.RO

Desert pandispan cu fructe confiate

Pentru o sărbătoare în familie am vrut să fac două pandișpane în frumoasele mele tâvi semirotunde și...

Desert pandispan cu fructe confiate
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere