Ciorba de Burta Foarte Gustoasa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • burta cruda
  • prefiata sau semipreparata
  • os de vita
  • 4- 5 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 6- 7 catei usturoi
  • ulei
  • 1 kg smantana
  • otet (optional) sau zeama de lamaie
  • verdeata (leustean, telina)

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune in urmatoarea ordine: osul de vita, jumataate de morcov, jumatate de telina - radacina, jumatate patrunjel, jumatate pastarnac, cateva frunze de leustean si telina, burta, si restul de jumatati de morcov, telina, patrunjel, pastarnac si de frunze de leustean si telina. Se fierb pana cand considerati ca e fiarta burta, in functie de natura ei, cruda, prefiarta sau semipreparata.

Se scoate apoi burta si osul de vita, se lasa la racit, se taie fideluta burta si daca exista carne pe os se dezoseaza si de adauga in supa strecurata impreuna cu burta fideluta si se pune din nou la fiert s se adauga sare dupa gust (nu se pune sare de la inceput, deoarece se poate intari burta).

Se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare sa se formeze o pasta si un pic de ulei, se adauga putina zeama din oala peste usturoi, si se goleste in oala sa fiarba cu ingredientele ramase, adica burta si carnea de pe os.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga celalalt morcov ras pe razatoare si se rumeneste.

Se separa galbenusurile, se freaca bine cu putina vegeta si putin piper, dupa gustul fiecaruia, se adauga o mare parte din smantana, se mesteca iarasi pana se omogenizeaza foarte bine ouale si smantana, apoi se pun cateva polonice de zeama din oala peste compozitia optinuta, se amesteca bine si se adauga in oala.

Se pune si morcovul rumenit sau doar uleiul scurs de la el, dupa preferinta, pentru a da culoare, otetul sau zeama de lamaie daca mai e nevoie si se stinge focul.

Sa aveti pofta!
Se pune in farfurii, se adauga, de fiecare daca mai se doreste smantana, din ce a mai ramas.

Ardeiul iute, murat, merge foarte bine cu aceasta ciorba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
5
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta