Ciorba de Burta Foarte Gustoasa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • burta cruda
  • prefiata sau semipreparata
  • os de vita
  • 4- 5 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 6- 7 catei usturoi
  • ulei
  • 1 kg smantana
  • otet (optional) sau zeama de lamaie
  • verdeata (leustean, telina)

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune in urmatoarea ordine: osul de vita, jumataate de morcov, jumatate de telina - radacina, jumatate patrunjel, jumatate pastarnac, cateva frunze de leustean si telina, burta, si restul de jumatati de morcov, telina, patrunjel, pastarnac si de frunze de leustean si telina. Se fierb pana cand considerati ca e fiarta burta, in functie de natura ei, cruda, prefiarta sau semipreparata.

Se scoate apoi burta si osul de vita, se lasa la racit, se taie fideluta burta si daca exista carne pe os se dezoseaza si de adauga in supa strecurata impreuna cu burta fideluta si se pune din nou la fiert s se adauga sare dupa gust (nu se pune sare de la inceput, deoarece se poate intari burta).

Se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare sa se formeze o pasta si un pic de ulei, se adauga putina zeama din oala peste usturoi, si se goleste in oala sa fiarba cu ingredientele ramase, adica burta si carnea de pe os.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga celalalt morcov ras pe razatoare si se rumeneste.

Se separa galbenusurile, se freaca bine cu putina vegeta si putin piper, dupa gustul fiecaruia, se adauga o mare parte din smantana, se mesteca iarasi pana se omogenizeaza foarte bine ouale si smantana, apoi se pun cateva polonice de zeama din oala peste compozitia optinuta, se amesteca bine si se adauga in oala.

Se pune si morcovul rumenit sau doar uleiul scurs de la el, dupa preferinta, pentru a da culoare, otetul sau zeama de lamaie daca mai e nevoie si se stinge focul.

Sa aveti pofta!
Se pune in farfurii, se adauga, de fiecare daca mai se doreste smantana, din ce a mai ramas.

Ardeiul iute, murat, merge foarte bine cu aceasta ciorba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Parteneri
Prajitura "DEA"
Bucataras.RO

Prajitura "DEA"

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...

Prajitura "DEA"
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala