Ciorba de Burta Foarte Gustoasa

Complexitate
medie

Ingrediente

  • burta cruda
  • prefiata sau semipreparata
  • os de vita
  • 4- 5 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 6- 7 catei usturoi
  • ulei
  • 1 kg smantana
  • otet (optional) sau zeama de lamaie
  • verdeata (leustean, telina)

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune in urmatoarea ordine: osul de vita, jumataate de morcov, jumatate de telina - radacina, jumatate patrunjel, jumatate pastarnac, cateva frunze de leustean si telina, burta, si restul de jumatati de morcov, telina, patrunjel, pastarnac si de frunze de leustean si telina. Se fierb pana cand considerati ca e fiarta burta, in functie de natura ei, cruda, prefiarta sau semipreparata.

Se scoate apoi burta si osul de vita, se lasa la racit, se taie fideluta burta si daca exista carne pe os se dezoseaza si de adauga in supa strecurata impreuna cu burta fideluta si se pune din nou la fiert s se adauga sare dupa gust (nu se pune sare de la inceput, deoarece se poate intari burta).

Se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare sa se formeze o pasta si un pic de ulei, se adauga putina zeama din oala peste usturoi, si se goleste in oala sa fiarba cu ingredientele ramase, adica burta si carnea de pe os.

Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga celalalt morcov ras pe razatoare si se rumeneste.

Se separa galbenusurile, se freaca bine cu putina vegeta si putin piper, dupa gustul fiecaruia, se adauga o mare parte din smantana, se mesteca iarasi pana se omogenizeaza foarte bine ouale si smantana, apoi se pun cateva polonice de zeama din oala peste compozitia optinuta, se amesteca bine si se adauga in oala.

Se pune si morcovul rumenit sau doar uleiul scurs de la el, dupa preferinta, pentru a da culoare, otetul sau zeama de lamaie daca mai e nevoie si se stinge focul.

Sa aveti pofta!
Se pune in farfurii, se adauga, de fiecare daca mai se doreste smantana, din ce a mai ramas.

Ardeiul iute, murat, merge foarte bine cu aceasta ciorba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Biscuiti Spritati
Bucataras.RO

Biscuiti Spritati

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit...

Biscuiti Spritati
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia