Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe razatoare, ciupercile, orezul. Amesteci si mai lasi putin la calit, apoi dai la racit.
Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pune un strat de felii de rosii sau un strat de varza tocata marunt.
In compozitia racorita adauga malaiul, patrunjelul si mararul tocate. Potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli pe trei sferturi ardeii - spalati bine si curatati de seminte si de pielitele albe - si-i asezi in oala. Toarna peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Apa pui cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.
Adauga rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba. Sarezi si piparezi dupa gust, dupa care pui la foc moale cam o ora.
* Pune peste ardei o farfurie plata intoarsa ca sa eviti astfel ridicarea lor prin apa in timpul fierberii.
La sfarsit adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
Servesti, punand in castron 1 sau 2 ardei (depinde de marime) peste care torni vreo doua polonice cu zeama.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoMeniu copii Mi-am cumparat o forma tare draguta si am zis sa vad ce pot face cu ajutorul ei. Pot sa va spun ca trebuie sa...
Ursuleti cu aroma de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii