Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe razatoare, ciupercile, orezul. Amesteci si mai lasi putin la calit, apoi dai la racit.
Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pune un strat de felii de rosii sau un strat de varza tocata marunt.
In compozitia racorita adauga malaiul, patrunjelul si mararul tocate. Potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli pe trei sferturi ardeii - spalati bine si curatati de seminte si de pielitele albe - si-i asezi in oala. Toarna peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Apa pui cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.
Adauga rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba. Sarezi si piparezi dupa gust, dupa care pui la foc moale cam o ora.
* Pune peste ardei o farfurie plata intoarsa ca sa eviti astfel ridicarea lor prin apa in timpul fierberii.
La sfarsit adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
Servesti, punand in castron 1 sau 2 ardei (depinde de marime) peste care torni vreo doua polonice cu zeama.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii