Ciorba de Ardei Umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Ardei Umpluti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 1 kg praz tocat
  • - 10 - 12 ardei grasi pentru umplut
  • - 1/2 kg morcov dat pe razatoare
  • - o cana cu orez ales si spalat
  • - 2 linguri malai
  • - 1/2 kg ciuperci tocate
  • - marar
  • - patrunjel
  • - sare
  • - piper
  • Ingrediente pentru ciorba:
  • - 3-4 rosii tocate marunt
  • - 2 cepe tocate
  • - un morcov dat pe razatoare
  • - bulion
  • - marar
  • - patrunjel
  • - leustean
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe razatoare, ciupercile, orezul. Amesteci si mai lasi putin la calit, apoi dai la racit.

Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pune un strat de felii de rosii sau un strat de varza tocata marunt.

In compozitia racorita adauga malaiul, patrunjelul si mararul tocate. Potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli pe trei sferturi ardeii - spalati bine si curatati de seminte si de pielitele albe - si-i asezi in oala. Toarna peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Apa pui cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.

Adauga rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba. Sarezi si piparezi dupa gust, dupa care pui la foc moale cam o ora.

* Pune peste ardei o farfurie plata intoarsa ca sa eviti astfel ridicarea lor prin apa in timpul fierberii.

La sfarsit adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
Servesti, punand in castron 1 sau 2 ardei (depinde de marime) peste care torni vreo doua polonice cu zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Ursuleti cu aroma de vanilie
Bucataras.RO

Ursuleti cu aroma de vanilie

Meniu copii Mi-am cumparat o forma tare draguta si am zis sa vad ce pot face cu ajutorul ei. Pot sa va spun ca trebuie sa...

Ursuleti cu aroma de vanilie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala