Ciorba de Ardei Umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Ardei Umpluti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 1 kg praz tocat
  • - 10 - 12 ardei grasi pentru umplut
  • - 1/2 kg morcov dat pe razatoare
  • - o cana cu orez ales si spalat
  • - 2 linguri malai
  • - 1/2 kg ciuperci tocate
  • - marar
  • - patrunjel
  • - sare
  • - piper
  • Ingrediente pentru ciorba:
  • - 3-4 rosii tocate marunt
  • - 2 cepe tocate
  • - un morcov dat pe razatoare
  • - bulion
  • - marar
  • - patrunjel
  • - leustean
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe razatoare, ciupercile, orezul. Amesteci si mai lasi putin la calit, apoi dai la racit.

Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pune un strat de felii de rosii sau un strat de varza tocata marunt.

In compozitia racorita adauga malaiul, patrunjelul si mararul tocate. Potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli pe trei sferturi ardeii - spalati bine si curatati de seminte si de pielitele albe - si-i asezi in oala. Toarna peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Apa pui cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.

Adauga rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba. Sarezi si piparezi dupa gust, dupa care pui la foc moale cam o ora.

* Pune peste ardei o farfurie plata intoarsa ca sa eviti astfel ridicarea lor prin apa in timpul fierberii.

La sfarsit adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
Servesti, punand in castron 1 sau 2 ardei (depinde de marime) peste care torni vreo doua polonice cu zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si pere
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si pere

Neaparat sa incercati aceasta prajitura delicioasa! 

Prajitura cu ciocolata si pere
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat