Bors cu perisoare de somon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bors cu perisoare de somon

Ingrediente

  • - 1 medalion somon proaspat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cepe uscate
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 mana orez
  • - 1 ou de tara
  • - 1 l apa
  • - 500 ml bors de putina de casa
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde
  • - sare

Mod de preparare

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.
Curatam si spalam legumele.
Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.
Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.
Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.
Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.
Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.
Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.
Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.
Recomandarea mea: data viitoare, voi fierbe separat o supa din tacam de somon (sira, cap), apoi strecor supa si o transfer in bors.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie