Punch Navideno

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Punch Navideno

Ingrediente

  • 2 litri de apă
  • 2 păstăi tamarind
  • 200 gr zahar brun
  • 2 mere verzi, decojite și taiate cubulete mici
  • 2 pere, decojite și taiate cubulete mici
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 200 gr miez de nuca/alune/caju
  • 100 gr stafide
  • 2 bete de scortisoara
  • 500 ml tequila, brandy sau rom (eu am folosit rom alb)

Mod de preparare

Intai punem pastaile de tamarind, la inmuiat in apa fierbinte, pentru aproximativ o ora.

Intre timp, taiem fructele in cubulete mici (merele si perele) sau felii (citricele - mai putin lamaia pe care o stoarcem si adaugam doar zeama) si le punem la fiert in cei 2 litri de apa.

Adaugam miezul de nuca, stafidele, si condimentele (scortisoara, pastaia de tamarind, cuisoarele).

Cand da in clocot adaugam si zaharul.

Lasam la fiert aproximativ 1 ora, la foc mic.

Oprim focul, adaugam alcoolul si lasam sa se racoreasca.

Inainte de servire scoatem scortisoara si cuisoarele si servim. Eu am ales sa strecor intregul lichid si sa-l servesc fara fructe.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune