Intai punem pastaile de tamarind, la inmuiat in apa fierbinte, pentru aproximativ o ora.
Intre timp, taiem fructele in cubulete mici (merele si perele) sau felii (citricele - mai putin lamaia pe care o stoarcem si adaugam doar zeama) si le punem la fiert in cei 2 litri de apa.
Adaugam miezul de nuca, stafidele, si condimentele (scortisoara, pastaia de tamarind, cuisoarele).
Cand da in clocot adaugam si zaharul.
Lasam la fiert aproximativ 1 ora, la foc mic.
Oprim focul, adaugam alcoolul si lasam sa se racoreasca.
Inainte de servire scoatem scortisoara si cuisoarele si servim. Eu am ales sa strecor intregul lichid si sa-l servesc fara fructe.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii