Intai punem pastaile de tamarind, la inmuiat in apa fierbinte, pentru aproximativ o ora.
Intre timp, taiem fructele in cubulete mici (merele si perele) sau felii (citricele - mai putin lamaia pe care o stoarcem si adaugam doar zeama) si le punem la fiert in cei 2 litri de apa.
Adaugam miezul de nuca, stafidele, si condimentele (scortisoara, pastaia de tamarind, cuisoarele).
Cand da in clocot adaugam si zaharul.
Lasam la fiert aproximativ 1 ora, la foc mic.
Oprim focul, adaugam alcoolul si lasam sa se racoreasca.
Inainte de servire scoatem scortisoara si cuisoarele si servim. Eu am ales sa strecor intregul lichid si sa-l servesc fara fructe.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii