Chisalita cu Cirese Amare (salbatice)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame hultoane (cirese pietroase)
  • -500 grame visine
  • -500 grame cirese negre de padure
  • -malai (1kg)
  • -350 gr miere de albini
  • -apa (6litri)

Mod de preparare

Mai greu o sa ne fie la cules de cirese. La lizierele padurilor de fag, stejar, artar sau carpan gasim intotdeauna poate cires, poate corn, poate mar paduret, poate par paduret. Ciresul salbatec ajunge in perioada optima de cules la sfarsitul lui Iunie, inceputul lui iulie.

Cantitatea de cirese culeasa poate sa fie mai mare pentru compot, gem, dulceata. Dar noua pentru reteta ne trebuiesc 500 de grame. Cu visinile din curte sau din vecini, cu hultoanele din gradina sau din sat, cu mierea din stup si malaiul din camara v-om trece la plita sa facem ce ne-am propus.

Intr-un vas de 8 litri punem 6 liytri de apa si-i dam drumul la fiert. Spalam ciresele, visinile si hultoanele, le alegem de coddite, le punem in vas. Cernem malaiul pe dosul sitei iar ce-am obtinut i-l punem separat pentru reteta.

Combinatia de culori este splendida. Adaugam in ploaie malaiul obtinut mai devreme si mestecam la rotund pentru a nu face cocoloase. Nu adaugam mai mult de 70-80 gr de malai deoarece la racire se poate gelatifica.

Dupa 15 minute de fiert luam mierea si indulcim toata compozitia. Putem opta si varianta neindulcita. Oprim focul si luam vasul de pe foc.
Se poate servi calda, rece sau in combinatii: cu gheata, menta, lamaie si cocteil-uri slab alcoolizate.
O varianta de a ne feri de arsita verii, de a ne ostoi sufletul de atata dogoare.
Aportul de culoare, de vitamine si de bio este dus undeva la apogeu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute