Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente, instructiuni pas cu pas si sfaturi pentru servire. Pofta buna!

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Ingrediente

  • 250 g mozzarella (de preferat bloc, nu bilute)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • 50 g parmezan ras (optional)
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Taie mozzarella in batoane de aproximativ 1 cm grosime si 5-7 cm lungime. Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie adanca, pune faina. Intr-o alta farfurie, amesteca pesmetul cu parmezanul ras si patrunjelul tocat. Tavaleste fiecare baton de mozzarella prin faina, scuturand excesul. Scufunda-l apoi in oul batut, asigurandu-te ca este acoperit complet.La final, tavaleste-l prin amestecul de pesmet, parmezan si patrunjel, presand usor pentru a se lipi bine. Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu-mare.

Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji, dar sa nu fie la temperatura maxima (in jur de 180°C este ideal). Prajeste batoanele de mozzarella in transe, pana devin aurii si crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu le aglomerezi in tigaie. Scoate batoanele prajite pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serveste batoanele de mozzarella pane imediat, cat sunt calde si branza este topita in interior. Pot fi servite cu diverse sosuri: marinara, ranch, ketchup sau sos de usturoi.

Daca v-a placut retata noastra, atunci va invitam sa descoperiti si alte retete, la fel de delicioase: gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor, bruschette de ton cu mozzarella sau salata caprese

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
4
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Boema (Tort Sau Prajitura)
5
Dulciuri

Boema (Tort Sau Prajitura)

Boema (Tort Sau Prajitura)
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat