Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente, instructiuni pas cu pas si sfaturi pentru servire. Pofta buna!
Taie mozzarella in batoane de aproximativ 1 cm grosime si 5-7 cm lungime. Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie adanca, pune faina. Intr-o alta farfurie, amesteca pesmetul cu parmezanul ras si patrunjelul tocat. Tavaleste fiecare baton de mozzarella prin faina, scuturand excesul. Scufunda-l apoi in oul batut, asigurandu-te ca este acoperit complet.La final, tavaleste-l prin amestecul de pesmet, parmezan si patrunjel, presand usor pentru a se lipi bine. Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu-mare.
Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji, dar sa nu fie la temperatura maxima (in jur de 180°C este ideal). Prajeste batoanele de mozzarella in transe, pana devin aurii si crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu le aglomerezi in tigaie. Scoate batoanele prajite pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serveste batoanele de mozzarella pane imediat, cat sunt calde si branza este topita in interior. Pot fi servite cu diverse sosuri: marinara, ranch, ketchup sau sos de usturoi.
Daca v-a placut retata noastra, atunci va invitam sa descoperiti si alte retete, la fel de delicioase: gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor, bruschette de ton cu mozzarella sau salata caprese
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii