Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente, instructiuni pas cu pas si sfaturi pentru servire. Pofta buna!

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Ingrediente

  • 250 g mozzarella (de preferat bloc, nu bilute)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • 50 g parmezan ras (optional)
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Taie mozzarella in batoane de aproximativ 1 cm grosime si 5-7 cm lungime. Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie adanca, pune faina. Intr-o alta farfurie, amesteca pesmetul cu parmezanul ras si patrunjelul tocat. Tavaleste fiecare baton de mozzarella prin faina, scuturand excesul. Scufunda-l apoi in oul batut, asigurandu-te ca este acoperit complet.La final, tavaleste-l prin amestecul de pesmet, parmezan si patrunjel, presand usor pentru a se lipi bine. Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu-mare.

Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji, dar sa nu fie la temperatura maxima (in jur de 180°C este ideal). Prajeste batoanele de mozzarella in transe, pana devin aurii si crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu le aglomerezi in tigaie. Scoate batoanele prajite pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serveste batoanele de mozzarella pane imediat, cat sunt calde si branza este topita in interior. Pot fi servite cu diverse sosuri: marinara, ranch, ketchup sau sos de usturoi.

Daca v-a placut retata noastra, atunci va invitam sa descoperiti si alte retete, la fel de delicioase: gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor, bruschette de ton cu mozzarella sau salata caprese

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.