Gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -4 bile de mozzarella (125 g/bucata)
  • -4-6 rosii, bine coapte ( 500-600 g)
  • -unt/ulei pentru uns vasul termorezistent
  • Dressing
  • -cateva frunze de busuioc
  • -3-4 catei de usturoi sau mai multi, dupa preferinta
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -sare de mare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Preparare

Taiati mozzarella si separat rosiile, in felii cu o grosime de 5-6 mm.
Asezati-le alternativ, intr-un vas termorezistent uns cu unt/ulei.
Separat, intr-un mojar, amestecati si frecati bine usturoiul zdrobit, frunzele de busuioc, uleiul si condimentati apoi dupa gust, cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Turnati uniform dressing-ul peste feliile de mozzarella si rosii din vasul termorezistent.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aprox 20 min, la 200 grade C, sau pana ce mozzarella este topita si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este cald cu bagheta sau ciabatta, proaspat scoase din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate