Turnul Babel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Turnul Babel

Ingrediente

  • 200 gr parmezan
  • 1 albus
  • 3-4 frunze de salata
  • Sirop de reductie (otet balsamic+miere)
  • Umplutura:
  • Pasta de branza (korozot)
  • Cubulete de rosii
  • Ciupercute
  • File de peste infuzat in lapte+boabe de cafea
  • Cubulete de gogosari marinati
  • Verdeata: fire de ceapa verde sau chives, cimbru proaspat, rozmarin etc

Mod de preparare

Aflu de diverse intolerante, de calorii, probleme cu greutatea, colesterorul si alte chestii care nu ma interesau pana acum. Am postat si tot postat fara sa-mi dau seama ca poate nici una din retetele mele nu se incadreaza in cerintele generale: low fat, light, no fish... etc!!!

Am incercat aseara sa ma joc cu dantelutele de parmezan, avand in minte toate restrictiile de care unele dintre voi "va bucurati", :((. Fireste, sunt prea multe conditii, si, facand slalom printre ele am gasit ca e o provocare la care m-as da cu placere, dupa atata pauza de forumeala!

Asa ca m-am pus pe treaba cu pofta (vorba lui pupi - "am nervi la stomac de nerabdare", nu stiu daca am citat-o corect dar asta era ideea...)

Am topit si facut un turnuletz de parmezan - asta fiind singura grasime din reteta - pana si danteluta ce rezulta in urma topirii, este low fat (excesul de grasime din branza ramane pe foia de copt!) si am inceput sa-l umplu si sa-l incojor cu cele ce aproape toata lumea poate sa inghita, deci, gandindu-ma in permanenta la intolerante, probleme cu greutatea etc...

Spre deosebire de "petale", turnuletul l-am topit in tigaie de teflon, sub ochii mei si nu in cuptor. a fost chiar mai bine asa - in 10 minute am avut 6 turnulete de toata minunea + cateva cannelloni... tot din parmezan (maine le umplu si pe acelea, dar cu ele voi proceda altfel).

Si tot spre deosebire de petale, fustitze sau evantaie, dupa ce le scoateti din tigaie, lipiti capetele, cat sunt inca fierbinti - nu e greu fiindca nu va veti arde manutele - fiind protejate inca de hartia de copt. Asadar, imediat ce vedeti ca parmezanul s-a topit in tigaie, scoateti-l cu hartia de copt cu tot (cu o spatula) infasurati-l in jurul sucitorului si... in acest moment, facatura nu mai arde la mana, scoateti hartia de copt si lipiti bine cele doua capete ale turnuletului. Cred ca in poze se va vedea bine ca nu e greu si nici dincolo de putinta!

De aici incolo, puteti sa umpleti cu ce vreti voi ...

Eu am facut asa: un strat de branza de vaci frecata cu praf de chimen, boia dulce, sare si cateva codite de chives (puteti inlocui cu marar sau patrunjel, daca nu aveti ceapa verde sau nu vreti a mirosi - desi ceapa ciorii chiar nu miroase a ceapa, after...)

Un strat de cubulete de rosii, un strat de ciuperci uscate la masina de uscat fructe si legume - rehidratate peste noapte in cateva linguri de cogniac, un strat de gogosari marinati si un strat de file de salau oparit in prealabil (nu fiert! Voi scrie reteta acestui fel de preparare a fileurilor de peste cu boabe de cafea...) si din nou de la capat (de aici numele retetei...)

In jur am facut o omleta frantuzeasca (doar pentu voi) din albusuri de ou, care nu au pic de grasime si nu poarta cu ele pericolul colesterolului, facuta fara nici un fel de grasime: in tigaia de teflon fierbinte, se toarna un albus de ou, se aluneca acest albus ca o clatita si se face fara discutie exact ca o clatita!

Am pus alaturi salata si sirop de reductie balsamica. Siropul asta face toata diferenta! Fac reductie la reductie!

Si gata "babiloniada"...

Ma intreb daca am reusit in slalomul meu, printre stachetele voastre???

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar