Tortilla cu spanac

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tortilla cu spanac

Ingrediente

  • 100 g spanac
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 kg cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece ii vom pune la cuptor.
Ceapa o taiem solzisori.
Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca.40 minute la 180 grade sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.

Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.

Atentie!!!
Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.

Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.

Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.

Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.
Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.
Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.
Cand este gata o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.
O reteta foarte gustoasa de vara!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie