Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece ii vom pune la cuptor.
Ceapa o taiem solzisori.
Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca.40 minute la 180 grade sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.
Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.
Atentie!!!
Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.
Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.
Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.
Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.
Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.
Cand este gata o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.
O reteta foarte gustoasa de vara!!!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii